6x Italiaanse kookboeken voor pizza, pasta, risotto en meer

Italiaanse kookboeken: je hebt ze nooit genoeg. Van klassiekers tot specifiekers en alles ertussenin. Maar welke mogen nu écht niet ontbreken in de kookboekenkast? Die zetten we voor je op een rij. Dit zijn 6 Italiaanse kookboeken voor pizza, pasta, risotto en nog zoveel meer.

6 x Italiaanse kookboeken

De Zilveren Lepel Kookboek

De moeder onder de Italiaanse kookboeken is natuurlijk De Zilveren Lepel. Deze publiekslieveling pronkt in menig kookboekenkast en staat allesbehalve te verstoffen. Inmiddels zijn er tal van variaties uitgebracht, uiteenlopend van pasta tot vis en een heuse kids-versie, maar de originele versie blijft favoriet. Het is een investering, maar wel een voor generaties lang.

De Zilveren Lepel – Spectrum, €51,50

Tutto Risotto

Een goede risotto maak je niet zo 123. In Tutto Risotto legt Florine Boucher alles uit wat je wilt weten over het bijzondere rijstgerecht. Er komt namelijk veel meer bij kijken dan alleen een ronde korrel rijst. Denk aan tradities, verse ingrediënten en techniek. Florine leert het je allemaal en vertelt ondertussen over haar Italiaanse familiegeschiedenis.

Tutto Risotto – Florine Boucher – Uitgeverij Philippe Boucher,€30,35  

Pasta 

Zeg je Italië, dan denk je pasta. Maar wat is nu het authentieke recept voor pasta carbonara, pesto, ragù of een van de andere klassiekers? Chef Giovanni D’Apice ging op zoek naar het oerrecept van de bekendste Italiaanse pastarecepten. In Pasta – Il Primo Piatto deelt hij die recepten en vroeg hij tien beroemde internationale chefs hun interpretatie van de klassiekers te geven.

Pasta – Giovanni d’Apice – Lannoo,€29,99

Bloem water gist zout passie

Als er een instituut is die weet hoe je pizza hoort te maken, is het de Associazione Verace Pizza Napoletana (AVPN) wel. De in Napels gevestigde organisatie houdt al decennialang de Napolitaanse pizzatraditities in ere en deelt in dit boek alle geheimen plus 65 authentieke recepten.

Bloem water gist zout passie – Associazione Verace Pizza Napoletana –€29,95  

Pasta, risotto & gnocchi 

Weinig gerechten zijn zo geliefd als pasta, risotto en gnocchi. Niet alleen bij lekkerbekken en connaisseurs, maar bij iedereen van jong tot oud. Die liefde is niet anders in het huishouden van delicious. friend Janneke Philippi, dus wijdde ze het tweede deel in haar serie Bij Janneke Thuis aan dit onderwerp. In het boek vind je de recepten van gerechten die bij haar thuis op tafel komen. Van snel en makkelijk tot slow en uitdagend, maar altijd goed en ook verrassend.

Pasta, risotto & gnocchi – Janneke Philippi – Karakter Uitgevers Bv,€19,99

Het delicious. Italië-nummer

Meer Italiaanse tips en anders lekkers? Bestel het gloednieuwe Italië-nummer nu zonder verzendkosten. 

Tutto Risotto