delicious. publieksprijs: in gesprek met London Loy over Mijn Recepten

Het is zover: de shortlist met de zes genomineerde kookboeken voor de delicious. publieksprijs is bekend en het grote stemmen is begonnen. In de aanloop naar de uitreiking op donderdag 15 april vertellen we meer over de genomineerde kookboeken en hun auteurs. Vandaag gaan we in gesprek met London Loy over zijn boek Mijn recepten

Weet jij al op wie je gaat stemmen? Breng dan nu jouw stem uit en maak kans op een van de 10 boekenpakketten met alle genomineerde boeken! 

In gesprek met London Loy

Waarom heb je dit boek gemaakt?

Ik heb dit boek echt uit liefde gemaakt, zodat mensen mij en mijn kookstijl wat beter leren kennen. Wie ik ben, waar mijn roots liggen, hoe ik denk. En wat ik echt lekker vind om te maken en te eten en natuurlijk hoe ik deze gerechten maak. Een soort mini docu kookboek!

Voor wie is het boek bedoeld?

Dit is boek is bedoeld voor mensen die graag net even iets anders willen, maar toch op zoek zijn naar iets dat toegankelijk is en herkenbaar. Dit vinden zij in mijn boek, maar wel met de London Loy twist. De gerechten zijn voor zowel de beginnende kookfanaat die van spanning in de keuken houdt als voor de ervaren kookgek die uitgedaagd wil worden om recepten om te buigen.

Wat zijn jouw 3 favoriete recepten uit het boek?

Ik ben groot fan van de Doubles, een snack uit Trinidad. Voor de saoto soep kun je mij diep in de nacht wakker maken. En Eerste hulp is een lifetime favoriet. Als ik eerlijk ben eet ik het liefst het hele boek op hahahaha!

Welk recept uit het boek zou iedereen meteen moeten maken?

Weetje ik heb natuurlijk bij de vorige vraag mijn drie favo’s gegeven, maar ik heb drie maanden door India gebanjerd en niets is zo lekker dan a la minute vers gebakken naan! Zó lekker met verschillende dingen zoals homemade jam, chutney, curry, verse kruiden of gewoon met de lekkerste roomboter die je kunt vinden! Ik zou zeggen: ga het maken , ervaren, proeven, het is hemels!

Wat is jouw ultieme kooktip?

Ga koken met de drive om je gasten of familie stil te laten zijn tijdens het eten. Met andere woorden: kook met liefde, ik bedoel ECHTE LIEFDE!! En als je het bijvoorbeeld lekker vindt om met muziek te koken, doe dat, want die vibe zul je proeven in je gerecht. Dit proces van liefde begint al op de markt of in de winkel wanneer en hoe je je ingrediënten inkoopt en werkt door in de manier van koken, dus enjoy it to the fullest!

Foto: Stacii Samidin

Wat is jouw favoriete kookgerei?

De garde! Hahahah, als je de garde op de juiste manier gebruikt, daarmee bedoel ik ‘achtjes slaan’, dan ontstaat er iets magisch! Je hebt dan ineens mayonaise of een gebonden dressing of je hebt mooie ingrediënten gemixt met elkaar.

Het is ook wel eens een gevecht als het net iets te lang duurt bv bij slagroom. Maar het eindresultaat met de garde is het altijd waard! Ik ben zo’n garde fan dat ik zelfs een tattoo van een garde op mijn hand heb 😉

Wie is jouw culinaire voorbeeld of bron van inspiratie?

David Chang is vooral een bron van inspiratie: smaakgek, brutaal, een stoere gast van zichzelf, dus doet het er niet om om stoer te zijn maar is lekker zich zelf. Ik denk dat ik de Caribbean David Chang ben. Vooral je eigen ik zijn!’

Wat is jouw favoriete kookboek?

De Keuken van Hartwood van Eric Werner en Edible Selby. Zijn er twee sorry maar l love deze twee beiden!

Stem op de delicious. publieksprijs

Weet jij wie jouw stem verdient? Breng dan nu jouw stem uit op de delicious. publieksprijs en maak kans op een van de 10 boekenpakketten met alle genomineerde boeken!

Breng nu je stem uit op jouw favoriete kookboek