delicious. publieksprijs 2021

Jaarlijks verschijnen er honderden kookboeken. Toch zijn er maar een paar die eruit springen. Omdat ze cool, origineel, inspirerend, vernieuwend, bijzonder, informatief, indrukwekkend of vul maar in, zijn. De makers van die pareltjes zetten we graag in de spotlights.
Van alle prachtige kookboeken die in 2020 zijn gemaakt selecteerden we 20 titels voor de longlist. Hieruit selecteerden we uiteindelijk zes genomineerde kookboeken waarop gestemd kan worden.

Stem en win!

De delicious. publieksprijs zou geen publieksprijs zijn als jij niet zou mogen stemmen. Dus, grijp je kans en breng nu jouw stem uit op jouw favoriete boek.
Iedereen mag een keer zijn of haar stem uitbrengen en met die stem maak je kans op een te gekke prijs. Onder de stemmers verloten we namelijk maar liefst 10 boekenpakketten, elk gevuld met de zes boeken die genomineerd zijn.

De Shortlist:

Salad Days

Ajda Mehmet

Salades zijn publiekslievelingen, maar ze écht lekker maken is een kunst die Ajda als geen ander verstaat. Met veel contrasten en texturen en voor iedereen goed te doen.

Amazing Asia

Emma de Thouars

Emma maakt Aziatisch koken toegankelijk en makkelijk voor een breed publiek. Een geweldig goed, bijzonder vormgegeven boek met heerlijk reisbeeld en prachtige foodfotografie.

Van het Land op Het Bord

Restaurant De Kas

Het verhaal van De Kas is opgetekend door Jos Timmer en Wim de Beer, met prachtige fotografie en geweldige recepten die goed te maken zijn door thuiskoks.

Veggies & Fish

Bart van Olphen

In dit boek geeft Bart van Olphen een tweede hoofdrol aan groenten en dat leidt tot een zeer geslaagde verzameling verrassende recepten.

Smaak

Walter Marskamp

Walter Marskamp, chef-kok van vegan restaurant Yerba in Amsterdam, kunnen we gerust de parel van de veganwereld noemen. Wie heeft het nog over vlees of vis als je groenten zo kunt laten schitteren?

Mijn recepten

London Loy

De keuken van London Loy is een smeltkroes van Nederlandse, Surinaamse, Caribische en Aziatische invloeden en zijn boek heeft door de fotografie én Londons levendige persoonlijkheid een energieke vibe.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Woon de prijsuitreiking live online bij

Donderdag 15 april maken we de winnaar bekend via een unieke online uitreiking. En het leuke is: ook jij kunt daarbij aanwezig zijn!

Ben je benieuwd hoe zo’n uitreiking eraan toe gaat, wil je jouw favoriete kookboekauteur een prangende vraag stellen of wil je simpelweg als een van de eersten weten wie de delicious. publieksprijs wint?
Geef dan bij het bevestigen van je stem aan dat je dat wil en je ontvangt meer informatie over de uitreiking.

Volg ons op