Kleurrijk, zomers en heerlijk, deze zomerricotta staat binnen 45 min. op tafel. Of je dit ovengerecht nou in de tuin eet, in de woonkamer of in het park, deze zomerricotta is genieten geblazen!
Klinkt een nagerecht met ricotta ook lekker? Probeer dan eens deze la ricotta dal forno!
zomerricotta uit de oven
voorgerecht (4 personen) | v
3 el massa de pimentão
1 rode ui, in ringen
500 g tomaten, in parten
1 el kappertjes
5 el olijfolie
2 tenen knoflook, in plakjes
250 g ricotta, uitgelekt
rasp van ½ (bio)citroen
1 gele of rode peper, zonder zaadjes,fijngehakt of in ringen mét zaadjes als je van pittig houdt
1 el oreganoblaadjes
handvol basilicumblaadjes
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng de helft van de massa de pimentão met de uiringen, tomaatparten en kappertjes in een ovenschaal. Besprenkel met de helft van de olijfolie en alle knoflook en verdeel alle groenten gelijkmatig uit over de bodem.
Maak een beetje ruimte in het midden en leg de ricotta erin. Smeer de rest van de massa de pimentão voorzichtig uit over de ricotta.
Bestrooi met citroenrasp en de gehakte peper. Schenk de rest van de olijfolie over de schaal en bestrooi met oregano, zout en peper.
Bak 30 min. of tot de tomaten lekker zoet zijn en de kaas bruine puntjes krijgt.
Bestrooi met de basilicumblaadjes.
Eet met frisse groene, wilde slablaadjes en krokant brood als voorafje, bij de borrel of bij de bbq.
Bereiden ± 15 min. / oven ± 30 min.
RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING YVETTE BOVEN FOTOGRAFIE OOF VERSCHUREN PRODUCTIE DOSIA BREWER