aantal 1 |
lunchgerecht |
pasen |
|
Zoete broodjes bakken… daar houden we wel van. Als dat ook nog eens gecombineerd wordt met 1 van de lekkerste zoet-zure citrusvruchten ter wereld, limoen, en een sticky yoghurtglazuur, hoeven wij niet meer richting bakker.
Ingrediënten
- 500 g bloem gezeefd
- 1½ el olijfolie
- 1 el honing
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 limoenen biologisch, rap
- 1 zakje gist gedroogd, à 7 g
- 325 ml boerenyoghurt + 2 el voor glazuur
- 175 g poedersuiker gezeefd
Instructies
- Kneed in de keukenmachine of met de hand van de bloem, 1/2 tl zout, olijfolie, honing, vanillesuiker, de helft van het limoenrasp, de gist en 300 ml van de yoghurt een soepel deeg. Voeg de rest van de yoghurt toe als het deeg te droog is. Kneed het deeg zeker 5 min. goed door zodat het mooi soepel en elastisch wordt. Vorm een bal van het deeg en laat het deeg in een kom afgedekt met een schone doek op kamertemperatuur 45 min. rijzen.
- Sla het deeg plat, kneed het nogmaals door en vorm er een brood van. Leg het brood op de bakplaat en laat afgedekt onder de doek nogmaals 45 min. rijzen.
- Verwarm de oven voor tot 200°C.
- Bak het brood in de voorverwarmde oven in 25-30 min. goudbruin en gaar. Controleer of het brood gaar is door op de onderkant te kloppen: klinkt het brood hol dan is het gaar, schuif het brood bij een dof geluid nog even terug in de oven en controleer de gaarheid na 5 min. weer. Laat het brood afkoelen tot kamertemperatuur.
- Klop de laatste 2 el boerenyoghurt door de poedersuiker tot een glanzend glazuur, voeg eventueel wat extra yoghurt of poedersuiker toe zodat een dik glazuur ontstaat. Strijk het glazuur over het brood en laat opstijven, herhaal voor een extra dikke glazuurlaag. Bestrooi de laatste laag meteen na het aanbrengen met de rest van de limoenrasp.
- Snijd het brood in dikke plakken, lekker met lime-curd*.
Voedingswaarde
* Limecurd is de limoenvariatie van lemoncurd, te koop bij delicatessenzaken, of gebruik lemoncurd.
Zien hoe delicious. het limoenbrood maakt? Check onderstaande video, semi-live uit de delicious.testkeuken
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Recept, styling en fotografie: Studio Philippi. Bewerking: Trudelies SchoutenJe kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!