Fruitig of romig, met bitterkoekjes, amandelen, grapefruit en gin of bramensaus, met deze puddingvariaties op klassiekers zit je helemaal goed. De resultaten zijn oogstrelend én waanzinnig lekker!
Met een pudding zit je altijd goed. Maar hoe zit het nou ook alweer met die puddingvormen? Wij maakten een overzicht.
griesmeelpudding met bramensaus
Pudding op basis van melk en griesmeel laat zich heel makkelijk storten. Spoel de vorm altijd vooraf om met koud water dan krijg je de pudding er eenvoudig uit. De griesmeel past perfect bij de zoetzure bramensaus.
chocolade-amandel stoompudding met kersen
No waste: oud brood geeft deze pudding precies de binding die nodig is. Hoe leuk: deze pudding stoom je! Je serveert ‘m met lobbig geklopte slagroom en zure kersen. Om je vingers bij af te likken!
grapefruit-gin jellypudding
Het bittertje van grapefruit combineert fantastisch met gin en wijn. Deze verrassende, heerlijk frisse pudding doet het goed na een wat zwaarder hoofdgerecht.
rijst-rumpudding met kokos en gula java-saus
Rijst-roompudding met kokos en gula java-saus: een variatie op een klassieke, zoete rijstpudding. Deze pudding is lekker romig, heeft toch bite en de kokos geeft hem een Oosters tintje. De pudding is lactose- en glutenvrij. Je kunt naar eigen voorkeur de amandelmelk ook door gewone melk vervangen.
citrus-chipolatapudding
Deze klassieke, romige pudding is geliefd bij jong & oud. Citrus geeft de pudding een lekkere frisse smaak. Ook leuk: maak er eenpersoons puddinkjes van!