ziltige zeekraalsalade

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Bij delicious. werken die-hard culi-redacteuren. Stel ze een vraag over een willekeurig recept en geheid dat ze met tientallen oplossingen, variaties en andere, bijpassende recepten komen. Uit delicious. of uit hun hoofd. Zelfs op vakantie staat hun antenne niet uit: markten bezoeken, fijne restaurants testen en ingrediënten die je in Nederland alleen in de supermarkt koopt, vers plukken!

Culi-redacteur Trudelies was onlangs in Kroatïe en plukte er verse zeekraal (zie onderstaande foto’s)!

Zeekraal groeit in zoutmoerassen, op stranden en in mangroves. Omdat zout zilt is, smaakt zeekraal licht zilt. Trudelies maakte met haar vers geplukte zeekraal onderstaande salade!

zeekraalsalade van Trudelies

Salade met zeekraal - TrudeliesVerwijder evt. harde stukjes van de zeekraal*; die zie je zo zitten: die zijn iets bruin van kleur. Blancheer de zeekraal  een paar minuten in ruim gezouten kokend water. (Trudelies: ‘Ik proef altijd na een paar minuten of ik het zo goed vind, zo houd ik controle op de ‘bite’). Spoel koud onder de kraan en laat goed uitlekken. Meng de zeekraal met flinterdun geschaafde venkel, flink wat rucola, lente-ui, peterselie en een dressing van citroensap, olijfolie, mosterd, zout en peper.

Super simpel, maar oh zo lekker. Én homemade!

Recept Trudelies Schouten Bewerking onlineredactie delicious.

* Zeekraal koop je bij goed gesorteerde supermarkten en groentezaken. Online kun je terecht bij fishxl.nl, waar je ook verse en gerookte vis, mosselen, schaal- en schelpdieren (van scampi en oesters tot scheermessen, vongole, kokkels, sint-jakobsschelpen en alikruiken!) en visdelicatessen, waaronder heerlijke mosterd met zeekraal koopt. Zeekraal is ongeveer 7 dagen houdbaar in de koelkast.

Zeekraal groeit
Close van zeekraal in Kroatië