Licht-zoet en notig; in deze soep combineer je verrassende smaken. Hij misstaat niet tijdens een kerstdiner maar is ook perfect voor een herfstige doordeweekse dag.
Zo maak je linguine met pancetta, salie en kastanjes…
soep van kastanjes met saliemascarpone
voorgerecht | 4 personen | v
70 g boter
2 middelgrote uien, fijngesneden
4 teentjes knoflook, fijngesneden
750 ml groentebouillon (van tablet)
snuf nootmuskaat
230 g gekookte kastanjes* + 50 g om te garneren, in kleine stukjes
4-8 blaadjes salie, zeer fijngesneden
4 el mascarpone
15 g bieslook, fijngesneden
ook nodig: keukenmachine of staafmixer
Je kunt 1 dag van te voren beginnen aan dit recept, maar begin uiterlijk 40 min. van te voren.
Verwarm in een pan de roomboter en bak hierin de uien en knoflook zachtjes goudbruin. Voeg de groentebouillon, wat peper, nootmuskaat en de kastanjes toe en laat 5 min. koken. Pureer de soep in de keukenmachine of met de staafmixer en breng indien nodig nog op smaak met zout en peper. Laat de soep afkoelen en zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Roer in ene kommetje de salie door de mascarpone en zet tot gebruik afgedekt koel weg.
Serveer de soep met een lepel van de saliemascarpone en bestrooi met de extra kastanjekruimels.
*Gekookte (of gestoomde) kastanjes zijn te koop bij goed gesorteerde groentewinkels en delicatessenzaken en sommige supermarkten.
Voorbereiden ± 25 min. / bereiden ± 10 min.
RECEPTEN KIRSTEN ECKHART FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JET KRINGS BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN
De beste comfort food recepten vind je in delicious. feel good food. Het perfecte verjaardagscadeau voor kookliefhebbers!