Chefs op een missie: biet met hangop en waterkers

Samuel Levie bezoekt chef Arvid Schmidt in zijn restaurant Entrepot in Amsterdam. Samen maken ze zeven bbq-gerechten met groenten in de hoofdrol voor ons nieuwe delicious. Augustus nummer. Hier alvast een sneak preview van één van deze heerlijke gerechten. Conclusie: groente op de bbq geeft veel effect en kost weinig moeite. 

biet met hangop en waterkers

bij- of voorgerecht (4 personen)

½ l volle biologische yoghurt
of Griekse yoghurt
4 middelgrote bietjes (uit de biologische winkel of van de boerenmarkt)
3-4 el boter
1 bosje waterkers
2 roodlof

Leg een schone theedoek in een zeef boven een pan of kom. Laat de yoghurt een paar uur uitlekken in de theedoek. Pak de bietjes in zilverfolie in met de boter. Leg 40-60 min. op het barbecuerooster, afhankelijk van de grootte. Na een kwartier draai je ze om. Het is handig om een barbecue met deksel te gebruiken, die kun je dicht doen, dat werkt sneller.

Pluk het waterkersblad los. De steeltjes snijd je zo fijn mogelijk. Meng de steeltjes met de hangop en breng op smaak met zout en zwarte peper.

Haal de bieten van de barbecue en prik er met een prikker in. Als de bietjes meegeven zijn ze gaar. Zo niet, laat ze dan nog wat langer liggen. Laat de bietjes een beetje afkoelen. Snijd met schil en al in grove stukken. Haal de bladeren roodlof los en verdeel over een bord, met de waterkers en bietjes. Verdeel de hangop over de salade.

bbq ± 1 uur / uitlekken hangop ± 1 nacht / bereiden ± 15 min.

RECEPTEN EN BEREIDING SAMUEL LEVIE, ARVID SCHMIDT FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR STYLING ESTHER DE MUNNIK BEWERKING MERIJN TOL

biet met hangop en waterkers | delicious