nr.1 foodmagazine

venkel-linzensoep met gegrilde geitenkaasbroodjes

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Meatless monday ook bij jou thuis een begrip? Deze venkel-linzensoep is ideaal, goed gevuld en met de gegrilde geitenkaasbroodjes een goed hoofdgerecht!

Vaker meatless monday? Check dit recept!

hoofdgerecht | 4 personen

4-5 el groene olijfolie
1 grote ui, gehakt
2 venkelknollen, in stukjes, groen bewaard
200 g kruimige aardappel, in blokjes
1 liter kruiden- of groentebouillon (van 2 tabletten)
2 blaadjes laurier
1 blikje linzen, 450 g, uitgelekt
4 kleine ciabattabroodjes, gehalveerd
1 pakje 12 petit chevres doux (verse geitenkaas)
2-3 el fijngesneden munt
75 ml slagroom

Verwarm de oven voor op 200°C.

Verwarm 3 el olie in een braadpan en bak ui, venkel en aardappel 5 min. zachtjes. Voeg bouillon en laurier toe, breng aan de kook en laat zachtjes 10 min. koken. Verwijder de laurier en pureer de soep. Voeg dan linzen toe en warm nog 5 min. door. Breng de soep op smaak met zout en peper.

Bestrijk de broodjes dun met wat olie en verdeel de geitenkaasjes erover. Leg de broodjes 5 min. in de oven totdat de broodjes licht gekleurd zijn. Bestrooi met de munt en druppel er nog wat olie over. Schenk de soep in grote kommen, schenk er wat room in en bestrooi met het venkelgroen. Serveer
met de geitenkaasbroodjes.

Bereiden ± 25 min.

Strikt vegetariër

Ben je een heuse vegetariër, dan is een vervanging van volwaardig eiwit (wat vlees of vis altijd is) belangrijk om op den duur geen voedingstekorten te krijgen. De combinatie van granen (brood o.a.) en bonen (linzen o.a.) biedt in dit gerecht de volwaardige eiwit-bronnen.

PRODUCTIE EN RECEPTEN TRUDELIES SCHOUTEN FOTOGRAFIE ROB VAN DER VET STYLING JAN WILLEM VAN RIEL BEREIDING BART STUART

Venkel-linzensoep-delicious