tiramisu met rum en rozijnen

s Ochtends maken, ’s avonds eten: tiramisu met rum, rozijnen, lange vingers en chocolade!

tiramisu met rum en rozijnen

nagerecht | 6 personen

125 g lichte rozijnen
160 ml bruine rum
6 heel verse eierdooiers
110 g fijne kristalsuiker
500 g mascarpone
175 ml sinaasappelsap
1½ tl vanille aroma
1 vanillestokje, opengespleten, zaadjes losgeschraapt
24 lange vingers
100 g pure chocolade

Verwarm de rozijnen met 3 el van de rum zachtjes 5 min. in een pan. Laat afgedekt 20 min. staan, zodat de rum in de rozijnen trekt.

Doe de eierdooiers met de suiker in een kom en zet deze boven een pan met een laagje kokend water (zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt). Klop de eierdooiers met de mixer zolang totdat je een heel dik en bleek mengsel hebt dat zeker 2x in volume is toegenomen, dit duurt zeker 10 min. Neem de kom van de pan en klop totdat het wat koeler is. Laat afgedekt in de koelkast nog 30 min. helemaal afkoelen. Klop er de mascarpone, 50 ml rum, 50 ml sinaasappelsap, het vanille aroma en vanillemerg door. Meng in een andere kom de rest van de rum met de rest van het sinaasappelsap.

Doop 12 lange vingers in dit rummengsel en verdeel ze over 6 glazen coupes. Verdeel hierover de helft van het mascarponemengsel en de helft van de rozijnen. Herhaal deze lagen. Dek de coupes af met plasticfolie en zet ze 6 uur in de koelkast om op te stijven.

Zet ondertussen een kom boven een pan met een laat kokend water (zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt). Draai het vuur uit, leg de chocolade erin en laat smelten. Dit duurt wel 30 min. Giet de hete chocolade uit op een stuk bakpapier, strijk wat dunner uit en laat stollen en goed koud worden. Breek in grove stukken en versier het toetje ermee.

Bereiden ± 40 min. / afkoelen ± 30 min. / opstijven ± 6 uur.

RECEPTEN VALLIT LITTLE FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING JET KRINGS BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI

Dit recept komt uit delicious. juni 2012

tiramisu-delicious