theegelei & ijsthee

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Theegelei

In een Chinese keuken hoef je nooit een theepot te zoeken, er staat altijd een rijtje klaar. delicious. zet in het meinummer 2012 de soorten Chinese thee op rij, shopt theeservies en theetools en geeft je recepten voor jasmijnkoekjes én je eigen theeceremonie. En we geven nog twee extra recepten met thee: theegelei & ijsthee met oranjebloesem & citroen.

teajelly (theegelei)

voor ± 450 ml

Theegelei30 g losse earl grey- of orange pekoethee
1 kaneelstokje
350 g geleisuiker
2 tl sinaasappelrasp
1 el sinaasappelsap
jampotje(s)

Doe thee en kaneelstokje in een steelpan, schenk er 400 ml kokend water op en laat 5 min. trekken. Voeg suiker en sinaasappelrasp en -sap toe, breng al roerend aan de kook en laat 4 min. koken. Schenk door een zeef in een gesteriliseerde jampot, druk de theeblaadjes een beetje uit. Sluit de pot meteen en keer om. Na 5 min. kun je de pot(ten) weer rechtop zetten.

Ongeopend kun je de gelei ± 4 maanden bewaren. Heerlijk op scones met clotted cream of stijfgeklopte slagroom.

Bereiden ± 20 min.

oolong ijsthee met oranjebloesemhoning & citroen

Houd de ijsthee eenvoudig want de smaak van oolong thee is al echt bijzonder!.

drankje (4 personen)

Oolong ijsthee1 l mineraalwater zonder bubbels
1 volle schep losse oolong thee (10-15 g)
oranjebloesemhoning
ijsklontjes
1 (bio)citroen, in dunne schijfjes

Breng het water aan de kook, laat even koken en neem van het vuur. Doe de thee in een zakje of thee-ei en laat de thee 5-10 min. trekken.

Breng de thee op smaak met de honing, het mag vrij zoet zijn, want als de thee koud is, wordt de zoete smaak minder. Laat helemaal afkoelen, voeg ijsklontjes toe en de schijfjes citroen en serveer.

Bereiden ± 20 min. / afkoelen ± 1 uur.

FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING DESIREE VAN DIJK RECEPTEN ELLEN VAN MOL, MERIJN TOL BEREIDING BART STUART PRODUCTIE MAAIKE KOORMAN

theewinkel