snelle Italiaanse bonensoep met groenten

Een klassieke combinatie in de Italiaanse keuken: bonen & kruiden. Deze simpele soep vult en is écht binnen 30 minuten klaar.

hoofd- of lunchgerecht (4-6 personen)
1 flinke ui, in ringen
¼-½ tl chiliflakes (molenpotje)
4 el (groene) olijfolie
1 blik tomaatstukjes, 400 ml
1 blik flageolets, uitgelekt netto 265 g
250 g boswortels, in dikke plakjes
250 g gesneden spits- of groene kool
2 tenen knoflook, in plakjes
½ zakje verse Italiaanse kruiden (bijv. peterselie, rozemarijn en salie), blaadjes afgehaald
1 pot krachtbouillon (kip- of rundvlees, 350 ml)

 

Bak de ui en chilipeper in 3 el olie in een soeppan ± 5 min. op laag vuur. Voeg de tomaten met vocht en de helft van de bonen toe en bak zachtjes al roerend nog ± 5 min. Voeg de rest van de groenten, knoflook en kruidenblaadjes toe en bak nog ± 2 min.

Voeg de bouillon, met zoveel water als op de gebruiksaanwijzing van de pot staat, toe en breng aan de kook. Laat de soep ± 10 min. koken en voeg dan de rest van de bonen toe. Schenk er op het bord nog wat olijfolie over. Lekker met geroosterde ciabattasneetjes.

Bereiden ± 30 min.
p.p. ± 190 kcal /16 g eiwit / 14 g vet / 15 g koolhydraten

 

receptuur Trudelies Schouten fotografie Rob van der Vet Styling Jan Willem van Riel Foodstyling Eke Mariën

italiaanse bonensoep-delicious