shortbread met earl grey

De frisse smaak van bergamot – het ingrediënt in earl grey – komt verrassend goed tot uiting in deze shortbread koekjes waar de fijne thee uit een zakje earl grey gewoon doorheen gaat.

earl grey shortbread

koekjes | 20-24 koekjes

120 g boter, kamertemperatuur
60 g suiker
180 g bloem, gezeefd
1 el losse earl grey thee, fijngemalen in de vijzel*

Klop de boter met de suiker met een mixer in 4-5 min. romig. Voeg een snuf zout, de bloem en de thee toe en kneed snel tot een samenhangend deeg. Maak een rol van het deeg van 7-8 cm ø en wikkel strak in plasticfolie. Laat het deeg in de koelkast zeker 1 uur rusten.

Verwarm de oven voor op 150°C. Snijd van de rol deeg plakjes van ½ cm. Leg de plakjes op een met bakpapier bekleed bakblik (laat wat ruimte over tussen de koekjes). Bak de koekjes in het midden van de oven in 15-20 min. gaar. Ze moeten mooi licht van kleur blijven. Neem uit de oven, laat 5 min. op het bakblik afkoelen, leg dan op een rooster en laat verder afkoelen. Lekker bij zwarte thee.

Bereiden ± 15 min. / koelen ± 1 uur / oven ± 20 min.

delicious.thee past perfect bij deze earl grey shortbread!
161005_del11_prod_thee_bergamot-vZwarte thee Earl Grey wordt handgeplukt in Sri Lanka. De blaadjes worden verflenst, gerold, gefermenteerd en gedroogd in de oven en zo krijgen ze een mooie zwarte tint. Met de aroma’s van citroen en bergamot ontstaat geurige earl grey die licht en fris smaakt.

delicious. thee bestel je hier!

TEKST EN RECEPTIDEEEN MAURA JOPPEN FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR STYLING GERECHTEN DÉSIRÉE VAN DIJKFOODSTYING EKE MARIEN RECEPTEN DOSIA BREWER MMV FAIR TRADE / MAX HAVELAAR

 

shortbread-delicious