Zin in ’n klassieke Italiaanse combinatie? Combineer zoete meloen met hartige prosciutto en lekkere licht-bittere radicchio. Heerlijk!
salade met prosciutto, radicchio & meloen
lunch- of klein hoofdgerecht (4 personen)
2 el pijnboompitten
1 galiameloen
3 struikjes radicchio
150 g blaadjes jonge snijbiet
200 g parmaham
1 rode ui, in halve ringen
1 el balsamico-azijn
4 el olijfolie extra vierge
2 tl honing
75 g pecorino, in flinters geschaafd
mooi stevig brood, voor erbij
Stap 1
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en schud ze op een bord.
Stap 2
Halveer de meloen, schep met een lepel de zaadjes eruit en snijd elke helft in 4 partjes. Snijd de schil van de partjes en dan elk partje in 3 schijven maar laat ze aan één zijde heel zodat een waaier ontstaat.
Stap 3
Snijd een plakje van de onderzijde van de radicchiostruikjes en haal het blad los en scheur in stukjes. Verdeel de snijbiet met de radicchio, meloen, parmaham en ui over een schaal of 4 borden.
Stap 4
Besprenkel de salade met de balsamico-azijn en olijfolie. Druppel de honing erover en bestrooi naar smaak met zout en peper.
Maak de salade af met de pecorino. Serveer met brood.
Bereiden ± 15 min.
TIP Maak de salade extra hartig door de parmaham in de grillpan krokant te bakken.
RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING DOSIA BREWER MET DANK AAN IPLI MAASTRICHT