pofaardappel met romige kip en garnalen

Grote, gepofte aardappels met romige kip en garnalen. Bimi met crème fraîche erop en smullen maar! Vervang voor een volledige vismaaltijd de kipfilet door kabeljauw- of zalmfilet.

Probeer ook eens deze prachtig bimitaart met mozzarella!

pofaardappel met romige kip en garnalen

hoofdgerecht (4 personen)

4 extra grote (pof)aardappels
4 el olijfolie
1 courgette, in blokjes
300 g kipfilet, in plakjes
400 g bimi
75 ml visbouillon
2 tenen knoflook, in dunne plakjes
125 ml crème fraîche
100 g Hollandse garnalen
2 el peterselie, fijngesneden

Verwarm de oven voor op 220°C*.

Boen de aardappels schoon en prik ze rondom in met een vork. Leg elke aardappel op een stuk aluminiumfolie (glimkant boven), bestrijk met wat olie, vouw de folie dicht en pof de aardappels in 50-60 min. gaar. Houd ze warm.

Verhit intussen 2 el olijfolie in een braadpan en bak hierin de courgetteblokjes 2 min. Schep de courgette op een bord. Schenk de de rest van de olijfolie in de pan.

Bestrooi de plakjes kipfilets met zout en peper en bak ze in 5 min. aan beide kanten goudbruin en gaar.

Kook de bimi in water met zout in 3-4 min. beetgaar. Voeg de bouillon en knoflook toe aan de kip en laat tot de helft inkoken. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Halveer de aardappels in de lengte maar snijd ze niet helemaal door. Leg op elk bord een aardappel en druk ze bijna helemaal open.

Verdeel de kipfilet met de roomsaus over de aardappels. Schep de courgette met de garnalen erover, leg de bimi erbij en bestrooi met peterselie.

* Je kunt de aardappels ook onafgedekt in een schaal in de magnetron op vol vermogen in 15 min. garen. Laat ze in een schone theedoek nagaren.

Bereiden ± 30 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

pofaardappel-deliciouspofaardappel delicious.