plaattaart met vijgen, rode ui en ricotta

Een feestje? Picknick? Of gewoon zin in iets lekkers? Maak deze prachtige plaattaart met vijgen, rode ui en ricotta. Hij smaakt net zo rijk als hij eruit ziet. 

Maak ook eens deze Griekse plaattaart met gemarineerde feta!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

plaattaart met vijgen, rode ui & ricotta

hoofdgerecht | 4 personen | v

2 el olijfolie
500 g rode uien, in ringen
3 eieren
250 g ricotta
1 tl honing
1 el tijmblaadjes
4 vijgen, in stukken
150 g blauwaderkaas van geit
en/of schaap, grof verkruimeld
1  vel bladerdeeg ter grootte van een bakplaat
75 g rucola

Verwarm de oven voor op 200ºC

Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak hierin de uiringen in 10-15 min. zachtjes gaar.

Doe de eieren in een kom en klop los. Voeg de ricotta, de honing en de tijm toe en klop tot een glad mengsel. Breng op smaak met zout en peper.

Spreid een vel bladerdeeg uit over een bakplaat. Verdeel de uiringen met de vijgen en de blauwaderkaas over het bladerdeeg. Schenk het ricottamengsel erover.

Bak de plaattaart in de voorverwarmde oven in ongeveer 35 min. goudbruin en gaar. Garneer eventueel met de rucola en serveer warm of koud.

DIT RECEPT VERSCHEEN EERDER IN DELICIOUS. BEELD ZELFSPOT

bakboekVoor meer bakinspiratie bestel je snel delicious. hét bakboek in onze webshop. Ook leuk als culi-cadeau!

plaattaart met vijgen