onweerstaanbare bbq-desserts

Het nagloeiende bbq-vuur is haast te zonde om ‘zomaar’ te laten doven. Hoogste tijd dus voor een aantal simpele maar ooh zo onweerstaanbare bbq-desserts.

Maak indruk op je gasten met deze super snelle scheermessen van de bbq!

onweerstaanbare bbq-desserts

Gegrilde perzik met amaretto-siroop
Halveer per persoon een rijpe perzik, verwijder de pit en bestrijk de snijvlakken dun met amandelolie. Rooster de perzikhelften op het snijvlak op de barbecue, tot ze warm en mooi bruin zijn. Lekker met ingekookte en afgekoelde amaretto en een bol bitterkoekjesijs.

Briochetoast met pralinépasta
Besmeer een snee briochebrood royaal met pralinépasta en leg er een tweede snee op. Besmeer het brood aan de buitenkant dun met roomboter en rooster het op de barbecue goudbruin en krokant. Geef er een bol notenijs bij. In plaats van de pralinépasta kun je het brood met je favoriete jam besmeren, lekker met vers fruit en een glaasje koude citroenlikeur. Ook lekker: beleg het brood met verse geitenkaas en sprenkel er na het roosteren je favoriete honing over.

Kaasdessert met vijgennotenbrood
Vouw je favoriete kaas in een dubbel vel bakpapier tot een gesloten pakketje, gebruik eventueel een paperclip. Leg de pakketjes op de warme barbecue tot de kaas begint te smelten (vouw de folie een stukje open om dit te checken). Lekker met vijgen-notenbrood.

TEKST EN RECEPTEN BAS ROBBEN BEELD DELICIOUS.

Meer inspiratie voor de barbecue vind je in dit mini-kookboek met 60 grill recepten. Je bestelt het hier in onze webshop.

bbq-desserts