De New York cheesecake is een echte klassieker: romig, vol en onweerstaanbaar. Hoewel cheesecake al duizenden jaren bestaat, kreeg deze iconische variant zijn faam in de bruisende straten van New York.
Het beste? Je hebt maar een paar eenvoudige ingrediënten nodig om zelf zo’n rijke, smeuïge cheesecake te maken!
Waar komt New York cheesecake vandaan?
Cheesecake is al duizenden jaren oud, de oude Grieken aten het als energiebron en zelfs de Romeinen maakten hun eigen varianten. Maar de romige, volle New York cheesecake zoals wij die kennen, ontstond pas echt in de late 19e eeuw.
Dit gebeurde naar verluid toen een boer in Chester, New York, per ongeluk cream cheese ontdekte bij het nabootsen – althans een poging tot – van Franse Neufchâtel. De roomkaas zorgde voor een kleine revolutie, want dit betekende nog romigere cake! Uiteindelijk werd de iconische New York cheesecake beroemd door de rijke, dichte vulling op een knapperige bodem.
Wil je zelf proeven waarom deze cheesecake zo geliefd is? Probeer ons recept voor new york cheesecake en ontdek zelf waarom! Lees ook onze handige tips, zodat je binnenkort moeiteloos de perfecte cheesecake op tafel zet.
En deze variant is ook niet te missen:
Cheesecake, maar dan anders? Bekijk ook eens deze heerlijke hartige twist