vanille-ijs met crêpes suzette en perzik

Niets gaat boven zelfgedraaid ijs! Met goede basisingrediënten maak je verrukkelijk vanilleroomijs. Wij delen twee variaties met vanille-ijs: een met crêpes suzette en de andere met geroosterde perzik. Een ijskoud kunstje!

Kijk hier voor het basisrecept van vanille-ijs.

vanille-ijsTip 1:
crêpes suzette met vanille-ijs

Smelt 100 g boter met 50 g suiker in een grote koekenpan. Doe er het sap en de rasp van 2 grote (bio)sinaasappels en ½ borrelglaasje sinaasappellikeur bij en laat kort koken. Leg vlak voor serveren 1 crêpe in de pan, keer om, vouw in vieren en schuif opzij. Herhaal met nog 7 crêpes. Verdeel de crêpes over 4 bordjes, schep er een bolletje vanille-ijs bij en overgiet met de rest van de saus. Verhit in een soepopscheplepel nog ½ borrelglaasje sinaasappellikeur, steek de likeur aan en giet over de toetjes (zet de afzuigkap uit tijdens het flamberen).

vanilleroomijsTip 2:
vanille-ijs op geroosterde perzik

Snijd per persoon een perzik of peer doormidden en verwijder de pit of het klokhuis. Bestrijk de snijkant van elk stuk fruit dik met een mengsel van 25 g zachte boter, 1 tl suiker en een  snuf kaneel. Bak met de snijkant omhoog in de oven in een ovenschaal op 180°C in 20-25 min. gaar. Leg een bol ijs erop, schep wat bakvocht erover  en bestrooi met wat tijm.

RECEPTEN DOSIA BREWER FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE  STYLING JAN WILLEM VAN RIEL BEREIDING EKE MARIËN PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN

vanille-ijs