Gooi oud brood nooit weg want je kunt er ontzettend lekkere dingen mee maken. Wat dacht je van deze broodpudding met ananas? Lekker!
Met oudjaar oliebollen over? Ook daar kun je pudding van maken!
broodpudding met ananas
nagerecht | 6-8 personen
1 blik ananasschijven op siroop (570 g), uitgelekt
2 eieren
350 ml melk
2 zakjes vanillesuiker
½ tl gemalen kardemom
12 sneden brioche- of rozijnenbrood, van 1 dag oud
poedersuiker
vanille–ijs, om erbij te serveren
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat de ananasschijven uitlekken en vang 100 ml siroop op. Snijd 6 ananasschijven in kwartjes. Klop het ei los met de melk, het opgevangen ananassap, de vanillesuiker en de kardemom.
Haal het brood door het beslag en leg het dakpansgewijs in een ingevette ovenschaal (18 x 28 cm). Stop de stukjes ananas ertussen. Giet de rest van het eiermengsel over het brood. Laat 10min. staan.
Bak de broodpudding 25-30 min. in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar. Bestrooi met de poedersuiker en serveer met een bol vanille–ijs.
Bereiden ± 15 min. / oven ± 30 min.
TIP Vervang de ananas ook eens door schijfjes perzik of abrikoos. Of gebruik croissants i.p.v. van brood
DELICIOUS. SAMEN MET DEL MONTE BEELD STUDIO PHILIPPI