aantal |
drankje |
feestelijk, weekend |
caribisch |
Een subtiele combinatie van limoen, rum, suiker en munt geeft de onweerstaanbaar fris, zoete en zure bite. De, van oorsprong, Cubaanse mojito is verraderlijk lekker. Zo lekker zelfs dat je er soms een kater aan overhoudt. Don’t try this at home, zou het advies kunnen zijn, maar zo ver willen we nu ook niet gaan. Het is namelijk een feestje om te maken. Met het juiste gereedschap en goede ingrediënten maak je een verse mojito letterlijk in een handomdraa
Ingrediënten
- 1½ limoen in partjes gesneden
- 20 blaadjes munt vers
- 2½ tl rietsuiker
- 1 handvol ijs
- 65 ml rum wit
- 1 scheutje sodawate
Instructies
- Doe de munt, limoen en suiker in een stoer middenhoog glas en stamp het geheel samen tot de suiker, het vrijgekomen sap en de munt elkaar goed opnemen. Voeg het ijs toe en giet hierover de rum. Maak wat meer op smaak met de soda en roer het geheel goed door elkaar. Maak af met wat blaadjes verse munt.
Voedingswaarde
Dit recept printen Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!