hoera! Magnum 25 jaar!

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Magnum bestaat 25 jaar en dát mag gevierd worden. Zelf viert Magnum het met een zilverkleurige Limited Edition met Marc de Champagne-ijs en -saus (het bekende romige ijs met een vleugje alcohol!). delicious. viert het jubileum met een dessert gemaakt van – je raadt het al: Magnum-ijs!

Magnum Strawberry White met rood fruit

dessert | voor 4 personen

250 g aardbeien
100 g blauwe bessen
100 g bramen
100 g bosbessen
½ vanillestokje
150 ml slagroom
1 eierdooier
1 el suiker
4x Magnum Strawberry White

Snijd grote aardbeien in helften, laat kleinere heel en meng dan al het fruit in een kom.

Snijd het vanillestokje met een scherp mesje over de lengte half in. Breng in een pan met dikke bodem de slagroom met het vanille-stokje tegen de kook aan en laat het 15 min. trekken op laag vuur. Neem het stokje uit de pan, schraap er met een theelepel de zaadjes uit en roer ze door de room.

Klop de dooier met de suiker tot een luchtige crème die als een lint van de garde loopt. Roer een beetje van de warme room door de dooiercrème en roer dit vervolgens door de rest van de room. Verhit de saus langzaam in een pan. Roer regelmatig en ga door met verhitten tot de vanillesaus licht bindt. Laat de saus niet te heet worden, anders wordt hij korrelig. Schenk de saus in een kom en laat 30 min. afkoelen tot kamer-temperatuur.

Snijd elke Magnum in drieën met een mes, warmgemaakt met heet water. Leg de stukken van elk ijsje een paar centimeter uit elkaar op een bord. Vul de ruimten met
het rode fruit. Maak schuim door met de staafmixer het bovenste laagje van de saus
te mixen. Lepel wat saus en schuim over het fruit.

Bereiden ± 30 min / afkoelen ± 30 min.