tosti’s in Midden-Oosterse stijl met kaas en snijbiet

tosti’s in Midden-Oosterse stijl met kaas en snijbiet

Ook dol op de zinderende smaken van het Midden-Oosten? Dan zijn deze tosti’s in Midden-Oosterse stijl met kaas en snijbiet iets voor jou. Geef je lunch een upgrade met deze twist op de ‘gewone tosti’. 

Deze Oosterse kipburger doet het ook goed in plaats van een boterham met kaas. 

tosti’s in Midden-Oosterse stijl met kaas en snijbiet

lunchgerecht (6 personen) | v

1 prei, alleen het wit, fijngesneden
± 250 g snijbiet, alleen het groen, fijngesneden
1 el dille, fijngesneden
2 eieren
200 g feta, verkruimeld
240 g verse ricotta
½ tl geraspte nootmuskaat
12 sneetjes witbrood
100 g zachte boter
50 g wit sesamzaad
12 plakjes provolone (kaaswinkel)
dukkah
citroenpartjes en zoetzuur, bijv. augurken (pot) voor erbij
ook nodig: tosti-apparaat

Stoom de prei in 8-10 min. gaar of bereid in een magnetronschaal 4 min. op vol vermogen in de magnetron. Laat afkoelen en meng met de snijbiet, dille, eieren, feta, ricotta, nootmuskaat en wat zout en peper.

Verhit een tosti-apparaat. Leg de sneetjes brood op je werkvlak en besmeer ze aan één kant met boter. Bestrooi met sesamzaad en druk aan. Draai 6 sneetjes brood om en beleg elk met een plakje kaas. Verdeel eenzesde deel van de vulling hierover en leg de rest van de kaas erop. Dek af met de rest van het brood, met de sesamkant boven. Bak de tosti’s in ± 8 min. goudbruin. Bestrooi met dukkah. Serveer met citroenpartjes en zoetzuur.

Bereiden ± 35 min. / roosteren ± 25 min.

RECEPTEN EN BEREIDING SAMANTHA COUTTS FOTOGRAFIE BRETT STEVENS STYLING KIRSTEN JENKINS BEWERKING DOSIA BREWER