nr.1 foodmagazine

couscoussalade met watermeloen, feta en lamsreepjes

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Frisse watermeloen vormt een droomcombinatie met mals lam, waterkers en parelcouscous met honing en citroen. Daarom vind je deze couscoussalade en nog 99 andere salades in ons saladeboek!

In ons saladeboek vind je nog 99 andere saladerecepten. Je kunt hem hier easy bestellen.

couscoussalade met watermeloen, feta en lamsreepjes

lunch- of hoofdgerecht | 4 personen

125 g parelcouscous
1 el extra vergine olijfolie
2 stukken lamsfilet à 250 g
35 g dukkah
¼ watermeloen, pitjes verwijderd, in plakjes
150 g gemarineerde feta, verbrokkeld
75 g waterkersblaadjes, harde takjes verwijderd

dressing
rasp en sap van 1 (bio)citroen
2½ el honing
4 el extra vergine olijfolie

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit intussen 1 el olie in een koekenpan op hoog vuur. Bestrooi de lamsfilets met zout en peper en bak ze 2-3 min. aan elke kant. Neem ze uit de pan, wentel ze door de dukkah en laat ze losjes afgedekt met aluminiumfolie even rusten.

Klop voor de dressing in een grote schaal citroenrasp en -sap, honing en 4 el olijfolie door elkaar. Schep de couscous erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.

Snijd het lamsvlees in plakjes en verdeel deze samen met de watermeloen, feta en waterkers over de couscous. Sprenkel er wat jus uit de pan over, maal er zwarte peper over en serveer.

Bereiden ± 25 min.

couscoussalade-watermeloen-deliciousmagazine