aardappelsalade met raapstelen, eitjes en soldaatjes

Brunchen in het weekend is heerlijk! Organiseer een brunch voor je familie en maak deze aardappelsalade met dé lentegroente bij uitstek, raapstelen. Gegarandeerd succes. 

Wil je helemaal uitblinken, maak dan deze karnejus met verse munt. Top-combi!

aardappelsalade met raapstelen, eitjes en soldaatjes

ontbijt- of brunchgerecht | 4 personen

600 g verse krieltjes met schil
1 bosje verse raapstelen (groenteboer of supermarkt)
4 eieren
4 oudbakken, witte boterhammen
50 ml zonnebloemolie
1 el roomboter
1 middelgrote augurk
5 takjes verse tijm
1 kleine ui
2 el witte wijnazijn
200 ml volle (Griekse) yoghurt

Boen de aardappeltjes zonodig goed schoon. Verhit een ruime pan met gezouten water en kook ze in ± 17 min. gaar. Giet af en laat afkoelen. Snijd ze in partjes.*

Snijd het dikkere gedeelte van de stelen van de raapstelen, was de raapstelen in ruim water en laat goed uitlekken of droog in een theedoek.

Doe de eieren in een steelpan met koud water en breng aan de kook. Kook ze ± 3 min. voor een zacht ei (en 4 min. voor een middelhard ei). Spoel de eieren koud en pel ze direct.

Snijd de boterhammen in repen van 2 cm (inclusief korsten). Verwarm een koekenpan met de zonnebloemolie en boter op middelhoog vuur. Voeg de boterhamrepen met een beetje zout toe en bak ze rondom goudbruin in ± 3 min.

Snijd de ui en augurk heel fijn. Ris de tijm van de takjes en hak fijn. Roer de ui, augurk, tijm en wijnazijn door de yoghurt en breng op smaak met zout en peper. Meng de dressing door de lauwwarme aardappels met de raapstelen, verdeel over een grote schaal. Snijd de eieren door en verdeel over de salade, verdeel ook de goudbruine soldaatjes over de salade.

*Tip van delicious.: zorg dat de aardappelen goed gaar zijn!

Bereiden ± 30 min.

RECEPTEN MICHAEL VAN DER STRUIS FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING JAN WILLEM VAN RIEL FOODSTYLING JACQUELINE PIETROWSKI PRODUCTIE MERIJN TOL

aardappelsalade met raapstelen
aardappelsalade met raapstelen