lange vingers met aardbei
koekje
3 eieren, gesplitst + 1 eiwit, losgeklopt
1 vanillestokje, opengesneden, zaadjes eruit geschraapt
40 g fijne kristalsuiker
10 g custardpoeder
80 g bloem
15 g gevriesdroogde aardbei*
2 el kristalsuiker
ook nodig: bakplaat belegd met bakpapier
Klop voor de koekjes de eidooiers met de fijne suiker en vanillezaadjes van 1 vanillestokje in 5-8 min. dik, romig en bleekgeel. Klop in een andere, brandschone kom de 3 eiwitten stijf en spatel ze luchtig en voorzichtig door het dooiermengsel.
Zeef het custardpoeder en de bloem boven het eiermengsel en spatel er voorzichtig en luchtig doorheen.
Maal in het kleine bakje van de keukenmachine de gevriesdroogde aardbei tot poeder.Houd van het poeder 2 el voor de garnering achter. Voeg de gewone kristalsuiker toe aan de keukenmachine en pulseer tot het mengsel lichtroze is.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Zet een spuitzak met spuitmondje in een hoge smalle beker. Vul de spuitzak met hetkoekbeslag. Spuit lange vingers van 10 cm op het bakpapier. Bak de lange vingers 12-13 min. tot ze net goudgeel gekleurd zijn. Bestrijk ze snel dun met eiwit, bestrooi met de roze suiker en bak nog 1-2 min. Laat ze daarna afkoelen op de plaat.