De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

tajine met vis

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

De ingrediëntenlijst ziet er misschien wat imponerend uit, maar deze tajine met vis is ontzettend makkelijk te maken! En ook niet onbelangrijk; deze tajine zit bomvol heerlijke smaken.

Maak ook eens je eigen visbouillon!

tajine met vis

hoofdgerecht | 4 personen

2-3 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
1½ tl gemalen komijn
1½ tl gemberpoeder
1 el harissa*
1½ tl gemalen koriander
12 grote rauwe garnalen, gepeld en schoongemaakt
400 g stevige witvis*, in stukken
100 g sperziebonen, afgehaald, in stukjes van ± 3 cm
400 g kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
400 g tomatenblokjes uit blik
250 ml visbouillon
500 g vongole of andere schelpdieren, panklaar
120 g diepvriesdoperwten
½ bosje munt, blaadjes fijngesneden
300 g couscous, gekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking
45 g amandelschaafsel, geroosterd

Verhit de olie in een pan met dikke bodem op matig vuur. Fruit de ui 3-4 min. Voeg de knoflook, specerijen en harissa toe en schep 2 min. om tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de garnalen, vis, sperziebonen en kikkererwten toe. Schep 2 min. om en voeg de tomatenblokjes, bouillon en zout en peper toe.

Breng aan de kook en laat 4-5 min. zachtjes inkoken. Voeg de schelpen en doperwten toe en verwarm afgedekt 5 min. tot de schelpen zich openen. Neem van het vuur.

Strooi de munt over de tajine. Serveer met couscous, bestrooid met amandelschaafsel.

* Harissa koop je bij de toko of mediterrane supermarkt. Of vervang evt. door sambal.
* Kijk op goedevis.nl voor een verantwoorde viskeuze.

Bereiden ± 30 min.

RECEPTEN WARREN MENDES FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING DAVID MORGAN BEWERKING BAS ROBBEN

tajine-vis-delicious