tajine met vis

tajine met vis

De ingrediëntenlijst ziet er misschien wat imponerend uit, maar deze tajine met vis is ontzettend makkelijk te maken! En ook niet onbelangrijk; deze tajine zit bomvol heerlijke smaken.

Maak ook eens je eigen visbouillon!

tajine met vis

hoofdgerecht | 4 personen

2-3 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
1½ tl gemalen komijn
1½ tl gemberpoeder
1 el harissa*
1½ tl gemalen koriander
12 grote rauwe garnalen, gepeld en schoongemaakt
400 g stevige witvis*, in stukken
100 g sperziebonen, afgehaald, in stukjes van ± 3 cm
400 g kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
400 g tomatenblokjes uit blik
250 ml visbouillon
500 g vongole of andere schelpdieren, panklaar
120 g diepvriesdoperwten
½ bosje munt, blaadjes fijngesneden
300 g couscous, gekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking
45 g amandelschaafsel, geroosterd

Verhit de olie in een pan met dikke bodem op matig vuur. Fruit de ui 3-4 min. Voeg de knoflook, specerijen en harissa toe en schep 2 min. om tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de garnalen, vis, sperziebonen en kikkererwten toe. Schep 2 min. om en voeg de tomatenblokjes, bouillon en zout en peper toe.

Breng aan de kook en laat 4-5 min. zachtjes inkoken. Voeg de schelpen en doperwten toe en verwarm afgedekt 5 min. tot de schelpen zich openen. Neem van het vuur.

Strooi de munt over de tajine. Serveer met couscous, bestrooid met amandelschaafsel.

* Harissa koop je bij de toko of mediterrane supermarkt. Of vervang evt. door sambal.
* Kijk op goedevis.nl voor een verantwoorde viskeuze.

Bereiden ± 30 min.

RECEPTEN WARREN MENDES FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING DAVID MORGAN BEWERKING BAS ROBBEN