kruidige spareribs met ananas-hoisinglazuur

Overal staan sappige spareribs op het menu. Die wil je thuis ook maken! Maar hoe? Probeer deze kruidige spareribs met ananas-hoisinglazuur, zó lekker! Om je vingers bij af te likken (letterlijk!). 

Deze caesarsalade als voorgerecht? Lékker! 

kruidige spareribs met ananas-hoisinglazuur

hoofdgerecht (6 personen)

125 ml ananassap
80 ml hoisinsaus
70 g bruine basterdsuiker
3 el sojasaus
2 tl vijfkruidenpoeder
2 tl sriracha*
2,5 kilo spareribs, ontvliesd

Meng voor het glazuur het ananassap, de hoisinsaus, suiker, sojasaus, het vijfkruidenpoeder en de srirachasaus in een kleine koekenpan op laag vuur. Roer ± 5 min. tot de suiker is opgelost. Draai het vuur hoog. 2 Breng aan de kook en laat onder af en toe roeren 8-10 min. inkoken. Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng in een passende grote braadslee 500 ml water met 3 el van het glazuur. 3 Doe de spareribs erin, bedruip ze met de marinade en dek goed af met aluminiumfolie. Stoof de spareribs in ± 2 uur gaar. Keer ze halverwege en vul eventueel wat water bij.

Steek 1 uur van tevoren de houtskoolbarbecue aan of steek de gasbarbecue ± 5 min. van tevoren aan en zet half hoog. Neem de braadslee uit de oven. Haal de spareribs eruit en bestrijk ze met de helft van het resterende glazuur. Gril de spareribs 2-3 min. aan één kant.
Bestrijk ze met de rest van het glazuur, keer ze en gril ze nog 2-3 min. of tot ze karamelliseren en schroeiplekjes krijgen. Leg de spareribs op een snijplank en laat ze afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten. Snijd ze met een scherp (hak)mes van elkaar los en serveer ze.

* Sriracha is een pittige, friszure chilisaus. Vervang evt. door een andere chilisaus.

Bereiden ± 30 min. / oven ± 2 uur.

RECEPTEN EN TEKST MICHELLE SOUTHAN FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING MICHELLE NOERIANTO BEREIDING KERRIE RAY BEWERKING DOSIA BREWER

Nog veel meer lekkere gerechten met vlees vind je in delicious. hét vleesboek. Bestel het in onze webshop en geef het cadeau!

 

kruidige spareribs | delicious