nr.1 foodmagazine

gebraden kip met aardbeien en dragon

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Wát een mooie kleuren op je bord, en dan is dit gerecht ook nog eens verrassend lekker. De aardbeien geven de kip een zoete en frisse touch.

Kun je geen genoeg krijgen van kip? Probeer deze gebraden kip met knoflookmayonaise eens!

gebraden kip met aardbeien en dragon

hoofdgerecht (4 personen)

kip
4 el extra vergine olijfolie, + extra voor erbij
1,2 kg hele kippenpoten (dus drumstick én dij) met vel, doormidden gesneden
12 tenen knoflook, gehalveerd
10 rode (Aziatische) sjalotten, gepeld, grote gehalveerd
750 ml kippenbouillon
¼ ingelegde citroen, vruchtvlees en wit verwijderd, schil fijngesneden
1 el krenten
1 lange rode chilipeper
in de lengte gehalveerd
1 bosje dragon, blaadjes afgeplukt
1 el korianderzaad
1 el venkelzaad

salade
35 g ongezouten macadamianoten, gehakt
4 el muntblaadjes
4 el bladpeterselieblaadjes
60 g rode amarantblaadjes*
125 g aardbeien, in dunne plakjes
sap van ½ citroen + halve citroenen, voor erbij

Verwarm de oven voor op 170ºC.

Verhit 3 el olie in een braadpan op matig tot hoog vuur. Bestrooi de stukken kip met zout en peper en braad ze rondom goudbruin aan. Schep ze op een bord. Draai het vuur lager en bak in dezelfde pan de knoflook en sjalotten in 3-4 min. glazig onder af en toe omscheppen. Draai het vuur hoog en voeg de bouillon, ingelegde citroen, krenten, chilipeper en de helft van de dragon toe. Breng aan de kook en voeg de stukken kip weer toe. Sprenkel de rest van de olie erover en voeg het koriander- en venkelzaad toe. Zet de braadpan in de oven en braad onafgedekt 40 min. tot de kip gaar is. Er komt dan helder sap uit als je in het dikste gedeelte van de dij prikt met een satépen.

Meng voor de salade de macadamianoten, munt, peterselie, amarant, rest van de dragon en de aardbeien met het citroensap in een kom en schep door elkaar. Schep de kip en de salade op een schaal. Sprenkel er nog wat olie over en serveer met de halve citroenen.

* Amarantblaadjes zijn lastig verkrijgbaar, je kunt ze vervangen door rode basilicum. Of garneer met rode shisocress of iets anders naar eigen keus.

Bereiden ± 45 min. / oven ± 40 min.

TEKST EN RECEPTEN DARREN ROBERTSON FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY STYLING KIRSTEN JENKINS BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

gebraden kip met aardbeien en dragon | delicious