flammkuchen met prei en zalm

flammkuchen met prei en zalm

Weleens flammkuchen gegegeten? Als je ’t één keer hebt geproefd, ben je verkocht. Flammkuchen of tarte flambé is heerlijk luchtig en hartig. Een soort pizza, maar dan met een romige laag in plaats van tomatensaus. Supersnel gemaakt met kant-en-klaar deeg voor flammkuchen, dus no fuss.

Liever Italiaans eten vanavond? Deze risotto boordevol paddenstoelen is een topper!

flammkuchen met prei en zalm

hoofdgerecht | 4 personen

Met kleine eters kun je ook uitgaan van 1 flammkuchen, gebruik dan 125 g crème fraîche en 350 g zalm.

400-500 g wilde zalmfilet (vers of uit de diepvries, ontdooid)
2 flinke preien, in ringen
2 pakken flammkuchendeeg*
250 ml crème fraîche
200 g gemengde salade met rucola
handje verse kruiden (bijv. bieslook, peterselie en/of kervel)
uit voorraad | extra vergine olijfolie | peper en zout

Verwarm de oven voor op 220°C.

Bestrooi intusssen de zalm met peper en zout. Breng in een hapjespan een laagje water aan de kook. Leg de zalm erin en pocheer de zalm in een 3-4 min. net gaar.

Stoom de prei de laatste 2 min. even mee met de zalm. Zet 2 bakplaten klaar en leg op elke bakplaat een stuk flammkuchendeeg op het bijgeleverde bakpapier. Verdeel de crème fraîche over de 2 deeglappen. Verdeel de zalm er in plukjes overheen en verdeel de prei erover.

Bak de flammkuchen elk in 15 min. goudbruin en gaar.

Breng intussen de salade op smaak met olijfolie, peper, zout en grofgesneden verse kruiden.

* Flammkuchendeeg koop je bij de supermarkt, koelvers of in de diepvries. Kun je het niet vinden, neem dan pizzadeeg.

Bereiden ± 25 min.

RECEPTUUR LARS HAMER STYLING ANNEMIEKE PAARLBERG FOTOGRAFIE JEROEN VAN DER SPEK BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

saladeboek

Dol op salades? Dan mag delicious.het saladeboek niet in de keuken ontbreken. In dit fijne kookboek staan maar liefst 100 héérlijk salades. En ook de dressings ontbreken natuurlijk niet. € 17,95