amandel-koftaballetjes met oertomatensalade

amandel-koftaballetjes met oertomatensalade

Een goed gevulde kom met onder meer quinoa, olijfolie, amandelen, koftaballetjes, oertomaten en plakjes feta. Ook handig: alles zit in één kom, dus neem deze amandel-koftaballetjes met oertomatensalade gerust mee het zonnetje in. 

Nog meer in één kom? Probeer deze fish & chips met wasabi eens! 

amandel-koftaballetjes met oertomatensalade

hoofdgerecht (4 personen)

200 g driekleurenquinoa
500 g lamsgehakt
1 teen knoflook, geperst
2 tl garam masala, geroosterd
120 g geroosterde amandelen, grof gehakt
3 el olijfolie
150 g gemengde olijven
400 g oertomaten, kleingesneden
1 bosje munt, blaadjes geplukt
plakjes feta, voor erbij

sinaasappel-knoflookdressing
rasp en sap van 1 (bio)sinaasappel
flinke snuf garam masala, geroosterd
1 kleine teen knoflook, geperst
6 el extra vergine olijfolie

Kook de quinoa in een pan met kokend water in ± 10 min. gaar. Giet af.

Maak in een kom het gehakt aan met de knoflook, garam masala, 1 tl zeezout en de helft van de amandelen. Verhit de olie in een grote koekenpan op matig tot hoog vuur. Draai nu snel ± 40 balletjes van het gehaktmengsel en bak steeds een portie gaar in 6-8 min. gaar, terwijl je ze af en toe omschudt in de pan. Schep in een voorverwarmde kom en houd warm. Schud alle ingrediënten voor de dressing in een goed afgesloten potje door elkaar.

Schep de quinoa in kommen. Verdeel de olijven, tomaten en gehaktballetjes erover. Besprenkel met de dressing, bestrooi met de munt en de resterende amandelen en serveer met de feta.

Bereiden ± 50 min.

RECEPTEN CHARLOTTE BINNS-MCDONALD FOTOGRAFIE MARK ROPER STYLING KIRSTEN JENKINS BEWERKING DOSIA BREWER