fried chicken

Deze fried chicken is gebaseerd op een recept van de Aziatische chef David Chang. David pekelt de kip eerst, zodat de structuur heerlijk sappig en zacht blijft, de kip of in dit geval haan behoudt dan ook veel meer smaak. Begin wel de avond van tevoren aan dit gerecht.

We hebben nog veel meer recepten van Mister Kitchen!

fried chicken

hapje / voorgerecht (4 personen)

1 haan, in stukken* gesneden
½ liter karnemelk
2 pakjes instant noedelsoep (à 120 g)
zonnebloemolie om te frituren
4 eiwitten, licht losgeklopt
100 g bloem
olie om in te frituren

dipsaus
2 el vissaus
½ rode peper, zonder zaadlijst, fijngesneden
20 g verse gember, geraspt
rasp en sap van 1 (bio)limoen
5 takjes koriander

Stap 1
Breng voor het pekelbad 12 g zout (iets meer dan 1 el) met 2 liter water aan de kook en los het zout op. Laat het pekelwater afkoelen. Leg de haan een nacht, tot maximaal 10 uur in het pekelbad. Neem de haan eruit en leg hem dan in de karnemelk. Door het  zuur wordt de kip nog malser en zachter. Laat 2 uur marineren.

Stap 2
Meng alle ingrediënten voor de dipsaus.

Stap 3
Maal de noedels uit het pakje noedelsoep in de keukenmachine fijn tot het de structuur van amandelmeel heeft. Voeg de zakjes seasoning (uit pakje noedels) aan de gemalen noedels toe (niet de olie en knoflookpoeder).

Stap 4
Zet 3 borden klaar, een met bloem, een met losgeklopte eiwit en een met  noedelkruim. Neem de stukken haan uit de karnemelk, dep ze droog en haal ze eerst door bloem, dan door het eiwit en dan door het noedelkruim.

Stap 5
Verhit de frituurolie voor tot 170°C, of tot een stukje brood in 1 min. goudbruin kleurt.

Stap 6
Frituur de stukken kip in 6-9 min. rondom bruin, krokant en gaar zijn. Laat kort op keukenpapier uitlekken en serveer met de dipsaus.

* Snijd of hak de stukken kip zo dat ze van gelijke grootte zijn. Daarvoor moet je bij sommige stukken door wat steviger botten hakken. Zet hiervoor een groot koksmes of hakmes op het bot van het stuk haan, waar je het door wilt hebben en geef er een flinke tik op, zo breekt het makkelijker. Omdat je de kipstukken in delen wilt frituren, moeten ze van ongeveer gelijke grootte zijn, anders zijn ze niet tegelijk gaar.

Bereiden ± 30 min. / pekelen ± 10 uur / marineren ± 2 uur

PRODUCTIE MISTER KITCHEN FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR STYLING CYN FERDINANDUS BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

fried-chicken-delicious