fish & chips uit londen

Ja, what else? De Britse hoofdstad staat bekend om zijn fish & chips. De crispy textuur en de vettige smaak zorgen ervoor dat dit recept misschien niet voldoende is voor vier personen…

Maak ook eens deze klassieke Engelse pork pies van Mister Kitchen!

fish & chips

hoofdgerecht | 4 personen

2 l zonnebloemolie voor het frituren
1½ kg vastkokende aardappels
120 g bloem + extra
225 koolzuurhoudend water, ijskoud
2 el zonnebloemolie
1 eiwit
600 g stevige witvisfilet, met of zonder vel, in 4 stukken

Verhit de frituurolie tot 140ºC. Schil de aardappels en snijd ze in frietvorm. Spoel ze af, laat uitlekken in een vergiet en dep ze droog met een theedoek of keukenpapier. Bak de frieten ± 5 min. in de olie. Haal de frieten met een schuimspaan uit de olie.

Verhit de olie tot 180°C. Dep de vis droog en bestrooi licht met zout. Zeef de bloem met wat zout in een grote kom. Voeg het water toe en klop tot een glad mengsel. Roer 2 el zonnebloemolie erdoor. Klop in een andere vetvrije kom het eiwit met een snuf zout stijd. Spatel het eiwit door het beslag. Haal de vis dun door wat bloem. Haal de vis door het beslag en frituur in de olie in 6-8 min. Frituur nu de friet nog eens in ± 5 min. goudbruin. Schud om met wat zout.

Serveer met tartaarsaus of delicious. ketchup!

DIT RECEPT VERSCHEEN EERDER IN MINIMAGAZINE VIS 2012

delicious. het visboek

Nog veel meer inspiratie voor recepten met vis, schaal- en schelpdieren vind je in delicious. hét visboek. Bestel het hier in onze webshop.

fish chips londen | delicious