Grilled pineapple fizz

Grilled pineapple fizz

aantal 1 | drankje | zomer | caribisch |
Een zomers, fruitig drankje: dat is de grilled pineapple fizz van Tess Posthumus. Door de ananas te grillen wordt ‘ie wat zoeter, met een licht gerookte smaak. Bijzonder lekker.

Ingrediënten

  • 60 ml Don Q Añejo rum of andere donkere rum die je binnen handbereik hebt
  • 45 ml gegrild ananassap + 30 ml limoensap
  • 15 ml suikersiroop
  • 45 ml soda water
  • garnering: schijfje gegrilde ananas

Instructies

  • Schenk alle ingrediënten behalve het sodawater in een cocktailshaker. Vul de shaker met ijsblokjes en shake hard. Strain de cocktail uit in een longdrinkglas gevuld met ijsblokjes. Doe het sodawater erbij en versier met het schijfje ananas.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Oeh la, la, rum
Rum wordt gemaakt van suikerriet. Of preciezer; van suikerriet dat wordt bewerkt tot suikerrietsap, suikerrietmelasse of suikerrietsiroop. Dit wordt gefermenteerd en gedistilleerd tot rum. Over de hele wereld wordt rum gemaakt, zoals Don Q in Puerto Rico en Union 55 in Nederland.
Omdat het vaak daar wordt gedistilleerd waar suikerriet groeit, zie je dat Zuid-Amerika en de Caraïben de meeste rum produceren. Voor de rum die je in de Grilled Pineapple Fizz gebruikt, kies je het best een donkere of spiced rum. Deze rum combineert fantastisch met de lichte rooksmaak van gegrilde ananas waar je sap van maakt. Limoensap met sodawater maken het juist weer fris van smaak. Hét perfecte drankje als je je rond de barbecue aan het uitsloven bent!
Vers ananassap
Grilled pineapple fizz wordt nóg veel lekkerder als je echt, vers ananassap in plaats van sap uit een pak gebruikt. Snijd de schil van een rijpe ananas en maak er sap van door het vruchtvlees door een sapcentrifuge of slowjuicer te halen. Als je dit verse ananassap shaked, krijg je een mooie schuimkraag boven op je cocktail. Voor gegrild ananassap gril je de plakken ananas eerst op de bbq voordat je ze tot sap perst.
Heb je even geen zin in alcohol maar wil je wél een verfrissend drankje? Laat dan de rum weg en geniet van een heerlijke non-alcoholische variant.
Productie en tekst: Tess Posthumus. Beeld: Istock
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!