chocolate chip sandwiches

Achter veel prachtige en lekkere producten die we dagelijks eten en drinken gaan mooie verhalen schuil. Verhalen van boeren die een Fair Share zouden moeten krijgen voor hun inspanningen. delicious. is de samenwerking aangegaan met Stichting Max Havelaar om deze verhalen een podium te geven. In het kader van deze actie geven elke maand recepten met (h)eerlijke Fairtrade chocolade, zoals deze chocolate chip sandwiches!

chocolate chip sandwiches

gebak | 8 stuks

200 g witte chocolade
100 g mascarpone
16 chocolate chip cookies

Hak 150 g chocolade grof. Doe de chocolade in een kom. Zet de kom op een pan heet water. Laat de kom het water niet raken (= au bain-marie). Laat de chocolade zacht worden; roer niet!

Voeg de mascarpone toe en laat al roerende in de chocolade smelten. Roer tot een gladde crème. Neem de kom van het vuur. Laat de chocoladecrème 10-15 min. afkoelen, tot deze dik vloeibaar is.

Hak intussen de resterende 50 g chocolade fijn. Schep de fijngehakte chocolade door de crème; houd een beetje apart voor de garnering van de latte macchiato.

Schep met een lepel (of gebruik een spuitzak) de chocoladecrème op 8 koekjes. Druk er een 2e koekje op. Leg de sandwiches op een schaal en zet ze nog 20-25 min. in de koelkast om stevig worden. Lekker met een latte macchiato.

Bereiden ± 30 min. / wachten ± 30-40 min.

FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING DESIRÉE VAN DIJK BEREIDING BART STUART

 

chocolate chip sandwiches | delicious