aantal 4 |
hoofdgerecht |
weekend |
spaans |
Met chorizo in de koelkast heb je altijd een ’geheim’ mediterraan ingrediënt om last minute een gerecht lekker pittig mee te maken. Zo geeft 'ie deze frittata een lekker kruidige twist.Probeer ook eens deze scharrelkip met chorizo en tuinbonen
Ingrediënten
- 1 bosje broccolini* of bimi
- 1 el olijfolie
- 200 gr droge chorizo in stukjes
- 1 teen knoflook fijngesneden
- 6 eieren
- 4 el zure room of crème fraîche
- 50 gr gruyère geraspt
Instructies
- Verwarm de grill voor op middelhoge stand.
- Blancheer de broccolini in 3 min. beetgaar in een steelpan met licht gezouten, ruim kokend water en giet ze af.
- Verhit intussen op matig vuur de olie in een ovenbestendige koekenpan. Bak de chorizo hierin in 3-4 min. knapperig. Voeg de knoflook toe en schep hem 30 sec. om of tot het aroma vrijkomt. Neem het chorizomengsel uit de pan, houd het apart en laat het vet in de pan. Kluts in een kom de eieren met de room, gruyère en wat zout en peper. Schik de broccolini in het chorizovet in de koekenpan, schenk het eimengsel erover, strooi het chorizomengsel erover en bak de frittata 2-3 min. op matig vuur tot de onderkant is gestold. Zet dan 5-6 min. onder de grill tot de bovenkant is gestold en goudgeel kleurt.
- Laat afgedekt 5 min. rusten, zodat de binnenkant verder door kan garen, snijd in punten en serveer.
- * Broccolini of bimi is een broccolisoort met dunne lange stelen en kleine bloeihoofdjes. De smaak is milder en de stelen zijn mals met een lekkere beet. Geweldig om mee te roerbakken en ook in deze fritatta. Te koop bij ruim gesorteerde groentewinkels, toko’s of supermarkten.
Voedingswaarde
RECEPTEN ROSIE RAMSDEN FOTOGRAFIE LAURA EDWARDS STYLING LIZZIE HARRIS & POLLY WEBB-WILSON BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!