kerstdesserts

Op zoek naar een geweldige afsluiter van je diner? Ga je voor gebak of voor een dessert? Eet je het thuis, of moet het makkelijk te vervoeren zijn? Of kun je het thuis voorbereiden en op locatie afmaken? Met deze suggesties voor kerstdesserts kom je er zeker uit!

Kerstdesserts

polkadottaart met frambozenjam polkadottaart

Een groots gebaar voor een feestelijk moment. Deze polkadottaart is een echte showstopper, gevuld met jam en bekleed met botercrème en chocoladeballetjes.

 

semifreddo met frambozen

Goed nieuws: vanaf nu staat delicious. jam in de schappen van Albert Heijn! Verrukkelijk op vers brood maar je kunt er deze zomer ook deze bijzondere semifreddo mee maken: frambozen, basilicum en pistache als perfecte combi!

 

Dronken sinaasappelpudding

Als je nog niet aangeschoten bent van het wijnarrangement tijdens het kerstdiner, waag je dan aan deze pudding met dronken sinaasappels. Het perfecte kerstdessert met chocolade.

 

witte chocolademousse met lavendel en kersen

Verras je gasten tijdens het kerstdiner met een luchtige witte chocolademousse. In dit recept gebruiken we lavendel en kersen om voor een extra speciaal effect.

 

Meringuetaartmeringuetaart met oranjebloesemroom

Wie is er niet dol op meringue? Het blijft bijzonder wat je met een paar ei-witten en suiker kunt maken. Deze meringuetaart is een echte showstopper. De beste meringue maak je met de juiste technieken. Open de links hieronder voor de beste tips.

 

Bgriesmeelbavaroisavarois met griesmeel, venkel- boerenjongens en bramensaus

Het griesmeel geeft de bavarois een bijzondere, beetje korrelige structuur. Lekker in combinatie met boerenjongens, rozijnen geweekt in brandewijn en bramensaus.  En het venkelzaad geeft er een spannende draai aan. Maak de boerenjongens liefst 1 maand, maar zeker 1 week van tevoren.

crème brûléekoffie-crème brûlée met nootmuskaatkarame

De smaken van koffie en nootmuskaat versterken elkaar in deze fantastische crème brûlée. Nog lekkerder met onze eigen delicious.koffie.

 

cheesecakecheesecake met citroen en frambozen 

Een romige cheesecake met frisse frambozen en citroen. Ideaal bij de koffie of als onweerstaanbaar kerstdessert.

 

croquembouche met witte chocomousse en frambozen

Een soesjeskunstwerk als dessert is de perfecte afsluiter van een perfect diner.

 

amandelcakeamandelcake met gestoofde peertjes

Zelfs als je niet zo van zoet houdt, word je helemaal happy van deze amandelcake. De stukken karamel en peren met steeltjes maken hem helemaal onweerstaanbaar!

 

vienettaviennetta met chili

Deze prachtige ijstaart met laagjes kun je ook heel goed dagen van tevoren maken. Ideaal dus als je verantwoordelijk bent voor het kerstdessert maar het bij iemand anders viert (als ze maar niet té ver weg wonen natuurlijk… het blijft ijs).