Bieramisu

Perfect om de maaltijd mee af te sluiten, deze bieramisu met frambozen en witte chocolade. In plaats van koffielikeur gaat er frambozenbier in. Dit fris-zure bier is gemaakt van puur fruit en lambiek (spontaan vergist bier met een hergisting op fles. De bieramisu heeft twee lagen met in bier gedrenkte koekjes en witte chocoladeroom, die je garneert met amandelschaafsel en verse frambozen. 

Proebeer ook eens deze tiramusu met rum en rozijnen.

Bieramisu

nagerecht |12 personen)

1 flesje Framboise
2 pakken lange vingers
2 el suiker
250 g mascarpone
500 ml slagroom
150 g witte chocolade
groot bakje verse frambozen
amandelschaafsel ter garnering
ook nodig: langwerpige schaal

Doe 100 ml slagroom in een steelpannetje samen met de witte chocolade. Warm al roerend op totdat de chocolade is gesmolten en laat wat afkoelen.

Klop de overige slagroom lobbig met de suiker. Roer de mascarpone los en meng al roerend het witte-chocolademengsel erdoor tot een glad geheel. Schep vervolgens voorzichtig de slagroom erdoor.

Open het flesje bier en schenk in een diep bord. Drenk de lange vingers een voor een in het bier en leg in een ruime schaal totdat de bodem is bedekt. Schep de helft van de witte-chocoladeroom op de koekjesbodem en herhaal alle stappen nog eens zodat er twee lagen ontstaan.

Dek de bieramisu af en laat nog een uur opstijven in de koelkast. Rooster vlak voor het serveren het amandelschaafsel in een droge koekenpan. Garneer de bieramisu met verse frambozen en geroosterd amandelschaafsel.

Tip: Je kunt de bieramisu ook maken met een friszure kriek en verse kersen.

Bereiden: ca. 30 min./ koelen ca. 1 uur

RECEPTUUR & FOTOGRAFIE YVONNE VAN HOUTUM