een bord opmaken volgens delicious.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Kerst draait om smaakexplosies én presentatie. Begin daarom vandaag al met oefenen en kook deze heerlijke gerechten uit deze delicious.video. En steel met kerst de show met je presentatie door de handige stylingtips. Een prachtig resultaat gegarandeerd!

pasta met romige preisaus

bijgerecht | 4 personen

2 grote preien (500 g)
200 ml slagroom
200 ml groentebouillon
blaadjes van 3 takjes dragon
300 g spaghettini*

VOORBEREIDEN kan 1 dag van tevoren

Snijd het donkergroene deel en de evt. worteltjes van de preien. Snijd ze in de lengte doormidden en spoel evt. aanwezig zand weg. Snijd de prei in ringen en breng ze met de room en groentebouillon tegen de kook aan. Laat de prei ± 15 min. zachtjes koken en pureer dan heel fijn met een staafmixer. Zeef de preisaus evt. als je hem nog fijner wilt. Druk de saus dan met een lepel door de zeef. Vang op in een kom en breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koeling.

BEREIDEN begin 20 min. van tevoren

Breng een ruime pan met water en een eetlepel zout aan de kook. Voeg de pasta toe zodra het water kookt en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwarm ondertussen de preisaus in een steelpan. Roer de saus door de pasta en schep de dragonblaadjes erdoor. Bestrooi met peper uit de molen en serveer direct. Lekker bij de kreeft.

* Spaghettini is heel dunne spaghetti.

Voorbereiden ± 30 min. / bereiden ± 15 min.

RECEPTEN EKE MARIËN JANNEKE PHILIPPI (NAGERECHT) FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS BEREIDING EKE MARIËN EN SAMANTHA KOOYMAN PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN

zeebaars met een knapperige amandel-kruidenkorst

hoofdgerecht | 4 personen

4 takjes munt
5 takjes basilicum
5 takjes dille
10 takjes peterselie
3 grote oude zuurdesemboterhammen
150 g gele rozijnen
150 g geschaafde amandelen
4 teentjes knoflook
4 kleine zeebaarzen of scharren*, schoongemaakt
olijfolie
chiliflakes

VOORBEREIDEN Kan vanaf ½ dag van tevoren, begin tenminste 40 min. van tevoren.

Pluk de blaadjes van de kruiden. Maal de boterhammen, met de kruiden, rozijnen, amandelen en knoflook fijn in de keukenmachine. Breng op smaak met grof zout en peper. Doe de vissen in een passend ovenschaal. Bedek de vis met het kruidenbroodmengsel, maar laat de kop en staart vrij. Besprenkel met olijfolie. Bedek de schaal met aluminiumfolie. Bewaar tot gebruik in de koelkast

BEREIDEN Begin 30 min. van tevoren.

Verwarm de oven voor op 200ºC. Bak de vis 10 min. afgedekt en daarna in 10-20 min. goudbruin en net gaar. Bestrooi met wat chiliflakes. Lekker met geroosterde tomaatjes.

Voorbereiden ± 10 min. / bereiden ± 30 min.

FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JET KRINGS BEREIDING EKE MARIËN RECEPTEN MERIJN TOL PRODUCTIEDOSIA BREWER EN TRUDELIES SCHOUTEN

witte wintersalade met comté

buffetgerecht  | 6 personen)v

de dressing
125 g mayonaise
3 el zure room
60 ml karnemelk
1 el gesnipperde sjalot
1 el witte wijnazijn
1 teen knoflook
snuf zout
peper uit de molen

de salade
roosjes van ½ bloemkool, dun geschaafd
1 kleine koolrabi, dun geschaafd
de blaadjes van 2 struiken witlof, de onderkant en buitenste bladeren verwijderd
1 granny smith-appel, in lucifers, schil eraan
1 citroen
1 el nigellazaad of zwarte sesam
1 handje platte peterselieblaadjes
100 g comté, in dunne flinters

VOORBEREIDEN kan vanaf 1 dag van tevoren, begin tenminste 1 uur van tevoren.

Klop een dressing van de ingrediënten. Breng op smaak met peper en zout. Zet in de koelkast tot gebruik.

BEREIDEN begin 35 min. van tevoren.

Besprenkel de groenten met het citroensap en een snufje zout en schep ze voorzichtig doorelkaar. Laat dat 30 min. staan, zodat de groenten iets zachter worden.

Schep de peterselie erdoor en overgiet de salade met wat dressing, schep alles goed om zodat alle groenten een laagje dressing hebben. Verdeel de kaas erover en bestrooi met nigella zaadjes.

Voorbereiden ± 5 min. / bereiden ± 15 min. / wachten ± 30 min.

RECEPTEN YVETTE VAN BOVEN FOTOGRAFIE ERIK VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS BEREIDING YVONNE JIMMINK PRODUCTIE DOSIA BREWER KAASADVIEZEN L’AMUSE