Hasselback-aardappels: ze zijn extra crunchy, feestelijk en heel makkelijk te maken. Varieer met verse kruiden en geef je eigen twist aan deze piepers. Wij laten je stap voor stap zien hoe je ze maakt.
Maak ook deze lekkere zoete-aardappelpastinaakstamppot met krokante klapstuk.
Hasselback aardappels stap voor stap
Stap 1 Snijd ± 10 middelgrote ongeschilde, vastkokende aardappels in de breedte met 1-2 mm afstand 2-3 cm in. Om te voorkomen dat je te ver doorsnijdt, leg je de aardappel in een grote lepel of tussen 2 eetstokjes.
Stap 2 Steek in elk sneetje een blaadje laurier. Of gebruik salie, tijm of rozemarijn.
Stap 3 Snijd 50 g boter in kleine blokjes. Verdeel ze over een passende ovenschaal en zet de aardappels erin met de snijkant naar boven.
Stap 4 Besprenkel de aardappels met ± 3 el olijfolie en bestrooi met zoutvlokken en peper.
Stap 5 Bak de hasselback-aardappels in het midden van de oven op 200°C goudbruin en gaar in ± 50 min. Bedruip regelmatig met gesmolten boter en olijfolie.
Fotografie: redactie delicious. Hoofbeeld: iStock