nr.1 foodmagazine

pastasalade met gegrilde perzik

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

In deze pastasalade zit de zoete smaak van perzik, de stevige smaak van blauwe kaas én het hartige van olijven… Genievan zo’n perfecte aanvulling op een mooie zomerdag

Perzik over? Maak als nagerecht deze wentelteefjes met perzik en hazelnoten! 

pastasalade met gegrilde perziken

bijgerecht (4 personen) v

375 g speltpasta (fusilli)
4 perziken, gehalveerd, ontpit
2 tl milde olijfolie
sap van ½ citroen
100 g gemarineerde Siciliaanse olijven op olie, gekneusd, ontpit, 3 el olie uit het potje opgevangen
120 g stevige blauwe kaas, in dunne plakjes
50 g amandelschaafsel
bladpeterselie om te garneren

Kook de pasta in een pan met licht gezouten kokend water beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.

Maak intussen de barbecue aan of verhit de grillpan op hoog vuur. Bestrijk de halve perziken met de olie en gril ze ± 2 min. per kant tot ze grillstreepjes krijgen. Laat iets afkoelen en halveer.

Schep de pasta, perziken en alle overige ingrediënten om in een schaal en serveer warm of koud, bestrooid met peterselie.

Bereiden ± 30 min.

RECEPTEN EN BEREIDING MATT WILKINSON FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY STYLING KIRSTEN JENKINS BEWERKING DOSIA BREWER

pastasalade met gegrilde perzik | delicious