Voor de beginners: als je één keer octopus hebt geproefd ben je verkocht. Voor de octopus-liefhebbers: met deze 3 gerechten haal je het allerlekkerste in dit zeedier naar boven.
Tip: Lees hier hoe je octopus schoonmaakt.
stoof van octopus
Maak deze stoof van octopus in een grote braadpan en proef het vlees regelmatig. Het moet boterzacht zijn en te lang stoven maakt octopus juist taai! Yvette van Boven maakt er polenta bij, maar de octopusstoof is ook erg lekker met gekookte of gestoomde nieuwe aardappeltjes.
octopusspiesen met granaatappelglazuur en fattoush
Deze octopusspiesen zijn ideaal om je gasten te verrassen met een speciaal voorgerecht. Lekker en makkelijk als voorgerecht bij een doordeweeks vriendenetentje. Maar ze passen ook goed in een royaal weekendbuffet.
octopus-bonenschotel
Deze rijkgevulde octopus-bonenschotel is het perfecte gerecht om octopus in te verwerken. Proef het vlees regelmatig; zacht als boter is ‘ie het lekkerst. Heb je geen mandoline? Neem dan blokjes pompoen.