Geroosterd, gesmoord of even gegrild: kip is áltijd goed. Met deze 7 gerechten met kip in de hoofdrol zit je altijd goed.
Chermoula, een fantastische Arabische smaakmaker van verse kruiden, specerijen, knoflook, citroensap en olijfolie is perfect als marinade én heerlijk over gegrild vlees of vis!
naar receptGekookte bieten, krokante kip, knapperige pistachenoten en zoetzure granaatappelpitjes, gecombineerd met de zachte smaak van couscous. Dit is echt zo’n fijn recept voor doordeweeks: zo gemaakt maar tóch bijzonder.
naar receptEen deeg met kwark geeft een andere structuur en een lekkere frisse smaak. Het wordt bovendien lichter verteerbaar. Tip: Bestrooi de deegbodem van tevoren met paneermeer. Kip verliest tijdens het bakken veel vocht en daardoor kan de bodem nat worden. Het paneermeel houdt dit vocht vast.
naar receptFingerfood voor zondag. Deze drumsticks worden übersticky door honing en oestersaus en zijn goed voor te bereiden. Dat is zelfs nog beter, want hoe langer je de kip marineert, des te meer smaak deze krijgt. Wok de paksoi kort zodat deze zijn crunchy houdt.
naar receptGek op aubergine? Geef kippendijen met aubergines in de oven een mooi krokant laagje van kruidenpangrattato met oregano en knoflook.
naar receptDeze soul bowl met pittige kip zit tjokvol lekkere én gezonde ingrediënten en staat in een halfuur op tafel. Perfect voor een drukke dag. Vork in de aanslag!
naar receptWát een mooie kleuren op je bord, en dan is dit gerecht ook nog eens verrassend lekker. De aardbeien geven de kip een zoete en frisse touch.
naar receptBekijk ook deze video: zó vlinder je makkelijk kip:






