nr.1 foodmagazine

Merijn ontdekt: Mediterraan brood bakken

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Culinair redacteur en kookboekschrijver Merijn Tol gaat op ontdekkingstocht. Ze neemt voor delicious. een product of kooktechniek onder de loep. Voor het delicious. Oktobernummer ging zij op pad met desembakker Vincent van der Wolf. Naast een práchtige productie zijn er ook leuke behind the scenes filmpjes gemaakt. Hierbij onze favorieten: 

Zelf ook aan de slag met broodbakken? Probeer deze heerlijke pain d’amour van Vincent! 

Een leuke behind the scenes van Merijn en Vincent midden in het graanveld, de plek waar alles gebeurt. Merijn: ‘Vincent laat me graag zien waar het graan vandaan komt en hoeveel zon het heeft gehad. Dat bepaalt de kracht van de gluten in de bloem.’

Merijn ontdekt letterlijk álles voor haar nieuwe rubriek… Van het graanveld tot het proces van tarwe tot meel. En dat ziet er indrukwekkend uit:

Vóór het bakken eerst een paar essentiële tips voor broodbakken van desembakker Vincent zelf. Merijn: ‘Ik leer van Vincent wat er écht gebeurt met bloem, water en desem. ‘

Op locatie maken Merijn en Vincent de lekkerste baksels. In deze behind the scenes komt het deeg pas écht tot zijn recht.

Vincent bracht ook nog een bezoekje aan de delicious. redactie. Hij maakt hier heerlijk brood in de delicious. testkeuken:

PRODUCTIE EN BEREIDING MERIJN TOL RECEPTEN VINCENT VAN DER WOLF & MERIJN TOL M.M.V. VINCENT KRAAN FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR STYLING ESTHER DE MUNNIK BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN