Koken met bier: 5x de lekkerste gerechten

Naast het drinken van bier, kun je er ook heerlijk mee koken. Bier geeft een heerlijke twist aan je gerecht. Soms heeft je gerecht nét dat bittertje of zoetje nog nodig: daarvoor is bier ideaal. Welk recept ga jij uitproberen?

5x koken met bier

bier-kaassoep
Het recept voor de bier-kaassoep van Mister Kitchen.
naar recept
Bier-kaassoep-delicious
vlaamse karbonades met spitskoolstamppot
Van klassiekers krijgen we nooit genoeg. Ook deze karbonades gestoofd in krachtig Belgisch bier met spitskoolstamppot zijn een echte aanrader.
Zin in iets nieuws met meer pit? Maak dit! Geroosterde spitskool met currypasta en kokos.
naar recept
spitskoolstamppot
bierrisotto
Met verschillende ingrediënten pas je risotto makkelijk aan het seizoen aan. En omdat bier in de keuken niet moet onderdoen, gaan we voor deze heerlijke bierrisotto. Smeuïge risotto met knapperige pancetta als topping… Het water loopt ons al in de mond.
naar recept
bierrisotto met pancetta | delicious
ossenstaart met abdijbier en tomaat
Vaak te vinden in soep, maar net zo lekker in een stoof. Heerlijk met een vers afgebakken focaccia. Janneke tipt: ‘Ik haal het vlees na het stoven al in de keuken van het bot. Je kunt er ook voor kiezen de stukken ossenstaart met been te serveren. Op een stoere plank bijvoorbeeld, met een kommetje saus en een stuk brood.’
naar recept
ossenstaart
spaghetti met rundvlees, bier & bacon
Spaghetti met bier en langzaam uitgebakken bacon, flink veel knoflook en tijm en gulle scheut worcestersaus. Dit recept bevat alle ingrediënten om jouw nieuwe lievelingspasta te worden.
Bacon over? Maak de volgende ochtend ontbijtwafels met roerei en bacon.
naar recept
spaghetti rundvlees bier bacon - delicious
ossenstaart