Tips met producten uit de Kerstbox

Suzanne Hoogen: ‘Ik heb in december de heerlijk delicious. kerstbox ontvangen. En ik vroeg me af jullie nog meer leuke tips hebben met deze lekkere producten?’

Redactie delicious. ‘De meeste producten zoals de caramel en de kruidengrinder blijven wel lang goed. Maar we kunnen je wel even wat tipjes geven voor de pesto rosso en de smoked tomato vinaigrette.

Wat dacht je bijvoorbeeld van pasta met gerookte zalm, rode pesto en rucola? Kook hiervoor pasta beetgaar en schep er de gerookte zalm, wat rode pesto en veel grof gesneden rucola door. Ook heel lekker zijn champignons uit de oven. Halveer champignons en leg ze in een ovenschaal, smeer op elke champignon wat pesto rosso, bestrooi met wat pijnboompitten, een bolletje gescheurde mozzarella en wat zout en peper en dan 20 minuutjes de oven in op 180°C.

De smoked tomato vinagrette kun je ook als een soort marinade voor witvis kunnen gebruiken. Lekker simpel, er zitten namelijk al veel smaakjes in die vinaigrette. En dan bakken met wat verse tomaten in de oven. Of maak een salade van voor gegrilde groentes zoals aubergine, courgette en paprika en dan de vinaigrette erover. Ook lekker halveer trostomaatjes, besprenkel met de vinaigrette en droog ze 2 uur in de oven op 85°C. Zo worden ze semigedroogd. Heerlijk op bruchetta’s met beetje mozzarella en basilicum.

De kerstboxen zijn nu trouwens voordelig verkrijgbaar, dus mocht je er nog geen hebben of iemand anders er blij willen mee maken kijk dan snel even op Zester.