Roomdesserts

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

delicious.lezer Marieke Zwerver: ‘Deze kerst heb ik twee desserts gemaakt uit de delicious. Als eerste de tiramisu uit de delicious. november 2008. Ik vraag mij af of de verhoudingen wel kloppen. Na dat ik het geheel had opgebouwd zoals beschreven had ik nog zeker genoeg roommengsel over om nog een keer hetzelfde te maken. Dit heb ik de volgende dag wel gebruikt voor een andere variant tiramisu, maar het was een beetje veel. De chocoladesaus die wordt genoemd, daar heb ik 1/3 van gemaakt, maar daar ook nog heel veel van over (was wat te overheersend qua smaak).

Tweede kerstdag hebben we de pistache-sinaasappelkulfi gegeten uit de delicious. van februari 2008. Verrassend lekker. Alleen hoe kan ik voorkomen dat de zaadjes en nootjes in het mengsel allemaal boven komen drijven in de bakjes, waardoor de kulfi zelf helemaal wit is en de zaadjes en nootjes allemaal aan de onderkant en beetje aan de bovenkant zitten? (plaatje laat zien dat alles mooi gemengd is). Ook heb ik de perenkokostaart gemaakt uit de kerst delicious. in grote variant. Ziet er super mooi uit en is erg lekker!’

delicious. redactie: ‘Het is inderdaad een rijkelijke hoeveelheid van de tiramisu. Valli Little die de Australische receptuur schrijft is meestal heel royaal met suiker en room. We hebben het wel getest en vonden het ook erg lekker. Je kunt overigens de witte chocolade ook helemaal weglaten en dan de slagroom stijfkloppen, het blijft dan wel iets dunner omdat die witte chocolade voor net iets meer stevigheid zorgt.
Voor de kulfi kun je het hele ijsmengsel eerst ± 2 1/2 uur invriezen en elk half uur goed omroeren, zodat je al wat stevigheid krijgt. Tegen de tijd dat het mooi dik vloeibaar is aangevroren zodat de pistache er niet meer in zakt, kun je het in de vormpjes scheppen en verder laten bevriezen. Veel plezier verder met onze recepten!’