vegetarisch
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
vegetarisch
Door gnocchi krokant te bakken in boter krijgen ze een heerlijk goudbruin korstje, terwijl de broccoli voor frisgroene pit zorgt. Het geheime wapen? Krokant broodkruim met tijm en knoflook en een gekookt eitje maken het af!
Ingrediënten
- 2 eieren
- 500 g verse gnocchi
- 200 g boter in blokjes
- 50 g zuurdesembrood, van 1-2 dagen oud, grof verkruimeld
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 2-3 el tijmblaadjes, fijngesneden
- rasp en sap van 1 biocitroen + extra citroenrasp voor erbij
- ¼ bosje bladpeterselie fijngesneden + extra peterselieblaadjes voor erover
- 1 bos broccolini of bimi, steeltjes gehalveerd
- 120 ml groentebouillon parmezaanse kaas
- parmezaanse kaas geschaafde, en extra vergine olijfolie, voor erover
Instructies
- Breng een steelpan met water aan de kook en kook de eieren 10 min. Giet af en laat schrikken in ijskoud water. Pel de eieren, snijd ze grof en zet apart.
- Kook intussen in een grote steelpan de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af. Schep de gnocchi op een met keukenpapier bekleed dienblad.
- Verhit 50 g van de boter in een grote koekenpan op matig tot hoog vuur. Voeg als de boter begint te schuimen de broodkruimels, knoflook en tijm toe en schep 1-2 min. om tot ze geroosterd zijn. Neem de pan van het vuur en schep het krokante broodkruim om met de citroenrasp en het -sap, de peterselie en wat zout en peper. Schep op een bord.
- Veeg de pan schoon en zet hem weer op het vuur met 75 g boter. Bak hierin de broccolini in 2-3 min. onder regelmatig omscheppen bijna beetgaar. Voeg de gnocchi toe en bak mee tot ze kleuren en de broccolini gaar is. Voeg de bouillon en de resterende 75 g boter toe en schep om tot de bouillon een beetje inkookt. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schenk er zo nodig nog een scheutje bouillon bij.
- Bestrooi de broccolini en gnocchi met krokant broodkruim, ei en parmezaanse kaas. Besprenkel voor serveren met olijfolie en strooi er nog wat citroenrasp en peterselie over
Voedingswaarde
calorieën: 593kcal
eiwit: 11g
vet: 49g
koolhydraten: 25g
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: gnocchi met saucijs, wilde spinazie & magor